Kenan Sofuoğlu kaza yaptı

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağında yarışmak için Fransa'da bulunan milli motosikletçi, sıralama turlarında kaza geçirdi. Sofuoğlu, "Bu sefer kötü düştüm, belimde ve kalçamda 3 kırık var. Acilen Türkiye'de tedavi olmam gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı konuyla ilgileniyor" dedi. Sofuoğlu'na ait sosyal medya hesabından da sporcunun bel ve kalçasında ciddi üç kırık teşhisi konulduğu belirtildi. Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da milli sporcunun durumunu yakından takip ettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Sofuoğlu ile görüştü

Abone ol

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Fransa'da kaza yaptı.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağında yarışan Sofuoğlu, başkent Paris yakınlarındaki Nevers Magny-Cours Pisti'ndeki sıralama turlarında kaza geçirdi.

Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sefer kötü düştüm, belimde ve kalçamda 3 kırık var. Herkes benim dün kaza geçirdiğimi düşünmüştü ama dün yağda kaymıştım. Bugün ise kaza yaptım." dedi.

Vücudunu hareket ettiremediğini ve bu gece Türkiye'den gönderilecek ambulans uçakla yurda döneceğini ifade eden milli sporcu, "Acilen Türkiye'de tedavi olmam gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı konuyla ilgileniyor. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu aradı. Bu gece beni uçakla aldıracaklar." diye konuştu.

Sofuoğlu, bir an önce tedaviye başlanması gerektiğini, 3 hafta sonraki İspanya yarışına yetişmek istediğini kaydetti.

SPOR BAKANI BAK'TAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun şampiyon... Fransa'da sıralama turunda kaza geçiren Kenan Sofuoğlu kardeşimle görüştüm. Durumunu yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili "Fransa’da pistte kaza geçiren @kenan_sofuoglu kardeşimle telefonda görüşüp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. İnşallah kısa sürede iyileşecek" açıklamasında bulundu.

CİDDİ KIRIKLARI VAR

Kenan Sofuoğlu'na ait sosyal medya hesabında şunlar paylaşıldı:

Milli Sporcumuz Kenan Sofuoğlu bugün Fransa yarışı için yapılan sıralama turlarında kötü hava şartlarında yeniden büyük bir kaza geçirerek Fransa'da acil olarak hastahaneye kaldırıldı Sofuoğlu'nun bel ve kalçasında malesef ciddi üç kırık teşhisi konuldu. Sporcumuzun en hızlı şekilde tedavisini sağlayabilmek için Sağlık Bakanlığımız, Spor Bakanlığımız ve Dış İşleri Bakanlığımızın müşterek çalışmaları ile Sporcumuz bu gece ambulans uçak

ile Türkiye'ye nakli sağlanacak. Bütün sevenlerimize destekleri için teşekkür ederiz. Dualarınızı eksik etmeyin.

Amiens-Lille maçında tribün bariyeri çöktü: Çok sayıda yaralı var Spor Okan Buruk: Maçı başından sonuna kadar doğru oynadığımızı düşünüyorum Spor FIFA'dan Türk hakemlere görev Spor FIFA'dan Türk hakemlere görev Spor