ABD ve Çin’den olumlu mesajlar

ABD ve Çin arasında Kovid-19 salgını nedeniyle gerilimin devam ettiği dönemde taraflardan ticaret anlaşmasıyla ilgili olumlu mesajlar geldi. İki ülkenin ticari temsilcileri anlaşmanın ilk aşamasının uygulanması için ortamı iyileştirme konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Abone ol

Trump yönetimi, Çin'i virüsün ilk numunelerini dünyadan gizlemekle suçlamış, salgının Wuhan'daki bir laboratuardan çıktığını iddia ederek ABD – Çin ilişkilerinin gerilmesine neden olmuştu.

İlişkilerin gerildiği bir dönemde taraflardan ticaret anlaşmasıyla ilgili olumlu mesajlar geldi. Cuma günü ABD’li ve Çinli yetkililer ticaret anlaşmasının birinci aşaması konusunda telefonda görüştü.

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesine Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ve ABD’nin Ticaret temsilcisi Robert Lighthizer ile Maliye Bakanı Steven Mnuchin katıldı.

Görüşmede iki ülkenin bu yıl üzerinde uzlaştıkları ticaret anlaşmasının birinci safhasının uygulanması hedefleniyor. Taraflar uygun ortamın sağlanması için birlikte çalışma konusunda görüş birliğine vardığını bildirildi.

Kovid-19 salgının yarattığı olağanüstü duruma karşın, iki ülkenin de anlaşma kapsamında yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeleri konusunda mutabık kalındı.

İki ülkenin ticaret anlaşmasıyla ilgili düzenli olarak istişarelerde bulunmaya devam edecekleri bildirildi.

ulusal.com.tr

Avrupa Birliği ülkeleri, kredi uzlaşmasına vardı Dünya Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne taşlı saldırı Dünya İngiltere'ye bir günde 140'dan fazla düzensiz göçmen ulaştı Dünya İran'da Kovid-19 salgınında can kaybı 6 bin 589'a yükseldi Dünya