Kışkırtmayı yurttaş önledi

Okmeydanı'nda polisin kontrolsüzce kurşun sıkmasıyla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un vurulduğu yere Cumhuriyet savcısı tam 26 saat sonra gitti. Savcının yanında bulunan sivil polis kalabalık tarafından fark edilince ortalık karıştı. Yeni bir kışkırtmaya engel olmak isteyen yurttaşlar polisi bir canlı yayın aracının içerisine sokarak korudu.

Abone ol

İstanbul Okmeydanı'nda şuursuzca sıkılan polis kurşunları o sırada Cemevi'nde bir cenaze nedeniyle bulunan Uğur Kurt'un canını aldı. Uğur Kurt'un vurulduğu yerde olay yeri incelemesinin yapılması için ilgili Cumhuriyet Savcısı tam 26 saat sonra Cemevi'ne geldi.

Savcı gelmeden evvel olay yerinde bulunanlar duruma tepkiliydi.

26 saat sonra savcı gelince bu sefer başka bir olumsuz tablo yaşandı. Savcının yanında bir polisin olduğu fark edilince ortam gerildi. Grubun içinden bazı kişiler polise yönelik saldırıda bulundu. Yeni bir kışkırtmaya engel olmak isteyen yurttaşlar polisi bir yayın aracının içerisine soktu. Yayın aracının etrafına çember kurarak polise yönelik saldırıyı engelledi.

Polisin içinde bulunduğu canlı yayın aracı bölgeden uzaklaştırıldı. Tepkiler üzerine olay yerine gelen savcı da arka kapıdan çıkarak ayrıldı.

Öte yandan, cemevine giden cadde girişindeki kaldırım taşları, iş makinesiyle sökülerek kamyona yüklendi.

ulusalkanal.com.tr

Taşerona hayır mitingi! Gündem 432 çocuk babasız kaldı! Gündem Göz göre göre öldü! Gündem Römorkör davasında sıcak gelişme Gündem