Kampanya ilçelerde devam ediyor

Türkiye-Suriye krizi başladığından bu yana kapalı olan Yayladağ sınır kapısının açılması için İşçi Partisi Hatay il örgütünün başlattığı kampanya İskenderun İlçede devam ediyor.

Abone ol

Yayladağ sınır kapısının açılması için öncelikle bir imza kampanyası, arkasından panel, arkasından çeşitli toplantılar, bildiri dağıtımı ve en son olarak Yayladağ sınır kapısına yürüyüş şeklinde eylemler devam ettirileceği belirtildi.

İşçi Partisi İskenderun İlçe 18-19-20 Aralık günlerinde imza kampanyası devam edecektir. İskenderun boyacılar parkında bu gün başlatıldı.

Boyacılar parkındaki imza kampanyasına İşçi Partisi il sekreteri Emilhan Güçlü, ilçe başkanı Fatih Şirin ile birlikte parti yöneticileri katıldılar. Basın açıklamasını il sekreteri Emilhan güçlü yaptı. Basın açıklamasından sonra bildiri dağıtımı ve imza kampanyası başlatıldı.

Emilhan Güçlü

BİZ TÜRKİYE İLE SURİYE’NİN NORMELLEŞMESİNİ SAVUNUYUYORUZ.

Üç yıla yakın zamandır ABD emperyalizmi Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’yi de kullanarak Suriye’ye karşı barbar bir saldırı başlatıldı. Suriye’de on binlerce insanın ölümüne, yüz binlerce insanın yaralanmasına neden olan bu savaş, şehirlerin yıkılmasına ve üretimin durmasına neden oldu.

Bu yıkıcı ve bölücü saldırılar kahraman, Suriye halkını ve ordusu tarafından yenilgiye uğratıldı. Suriye halkı büyük fedaraklıklar karşılığında vatanın, cumhuriyetin ve kardeşçe bir arada yaşama iradesini savundu.

Tayyip Erdoğan hükümeti, komşumuz, kardeşimiz ve dostumuz Suriye’ye karşı açılan bu haksız ve gerici saldırıda maalesef baş rolleri oynadı. Radikal dinci, terörist çeteler AKP hükümetinin himayesi altında Suriye’ye sokuldu. Suriye ile ilişkiler donduruldu. Sınırlarda ve gümrük kapılarında bu terörist grupların egemenlik kurumasına yardım etti. Suriye devletinin egemen olduğu bölgelerdeki gümrük kapılarını kapattı. Bu politika sadece Suriye’ye karşı büyük zararlar vermemiş, aynı zamanda Türkiye’ye ve özellikle bölge ekonomisine büyük darbeler indirmiştir. Cenevre 2 konferansına gittiğimiz bu günlerde artık hem Türkiye’ye hem de Suriye halkına büyük acılar ve zararlar verdirten bu politikalara artık son verilmelidir.

YAYLADAĞ GÜMRÜK KAPISI AÇILMALIDIR.

Yayladağ gümrük kapısı derhal açılmalıdır.. Suriye devletinin egemen olduğu bu gümrük kapısı ile Suriye ile ticari ilişkilerimiz yeniden başlamalı ve canlandırılmalıdır. Suriye’nin içinde bulunduğu bu zor günlerde yardım elimizi uzatmak ve ihtiyaç duydukları malları onlara satmak iyi komşuluk ve dostluk gereği dışında bölgemizin tüccar, sanayici ve esnafımızın çıkarınadır.

TERÖR GRUPLARI TEMİZLENMELİ VE KAPILAR AÇILMALIDIR.

Kaçakçılığı ve Suriye’nin talan edilmesini önlemek ve yasal ticaret ortamının oluşması için terör örgütlerinin egemen olduğu gümrük kapıları derhal kapatılmalı ve Suriye devleti o bölgelerde egemen oluncaya kadar da açılmamalıdır.

Sınırlarımızın yol geçen hanı olmasına son verilmelidir. Türk Silahlı Kuvvetleri sınırlarımızda sıkı bir denetim kurarak kaçakçılık adı altında terör gruplarının Suriye’yi talan etmesine izin vermemelidir.

Geçen hafta Cilve gözü sınır kapısının kapatılması kararı olumludur. Terörist gruplar arası çıkar çatışma alanı haline gelen gümrük kapılarının kapatılması ve terörist geçişleri yasaklanmalıdır.

İşçi Partisi olarak bu amaçla Türkiye ve özel olarak Hatay kamuoyunu bilgilendirmek ve harekete geçirmek için bir kampanya başlatıyoruz.” Konuşmasını tamamladı.

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

Özelleştirmeye karşı mücadele birleştirdi! Ekonomi Vardiya'dan çıkıp çadıra koştular! Ekonomi İşçiler intihar girişiminde bulundu Ekonomi AKP’nin 2014 yılı bütçesine kırmızı kart Ekonomi