Tarihi zirvede Suriye için ortak irade

Tarihi üçlü liderler zirvesinde Suriye krizinin çözümü için ortak irade gösterildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptı. Erdoğan, Fırat'ın doğusu için ABD'ye iki haftalık süre verildiğini Rus ve İranlı liderlere de aktardı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de bölgedeki Amerikan işgaline dikkat çekti, Fırat'ın doğusunda teröristler olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de İdlib'teki teröristlere karşı ilave tedbir çağrısı yaptı.

Abone ol

Dünyanın gözünün çevrili olduğu tarihi üçlü liderler zirvesinde kritik mesajlar verildi.

Kritik üçlü liderler zirvesinin beşincisi Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Yaklaşık bir buçuk süren toplantı sonrası liderler kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusunun terörden temizlenmesi konusunda Amerika'ya iki hafta süre verildiğini hatırlattı.

Erdoğan, Anayasa komitesinde kimlerin olacağına ilişkin pürüzlerin de giderildiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise ABD'nin Suriye'de teröristleri desteklediğine dikkat çekti. Fırat'ın doğusunda da teröristler olduğunu vurguladı.

Alfabetik sıraya göre yapılan konuşmalarda son sözü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aldı. Putin, İdlib'teki operasyon takvimine işaret etti.

ulusal.com.tr

Eski HAVAŞ müdürüne FETÖ'den hapis Gündem FETÖ'nün yargıdaki kritik ismine 15 yıl hapis cezası Gündem Türkiye'den Afganistan'a başsağlığı Gündem Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ TEKNOFEST'te Gündem