Davutoğlu'nun partisinde toplu istifa: "Ehliyet, liyakat, ahlak ve adalet ilkelerinden uzaklaşıldı"

Gelecek Partisi’nde toplu istifa depremi yaşandı. Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç, 7 ilçe yönetimi ile birlikte istifa etti. Basın açıklaması yapan Kılıç, toplu istifanın nedenini partinin ehliyet, liyakat, ahlak ve adalet ilkelerinden uzaklaşması olarak duyurdu.

Abone ol

Gelecek Partisi’nin Ankara İl Teşkilatı dağıldı.

Ak Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu, 8 ay önce Gelecek Partisi’ni kurmuştu. Dış politikada batı eksenli, ekonomide liberal bir politika izleyen partinin Ankara il teşkilatında toplu istifa yaşandı. Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç yaptığı basın açıklamasında istifaları duyurdu.

Kılıç ile birlikte Çankaya, Sincan, Altındağ, Mamak, Haymana, Şereflikoçhisar ve Elmadağ ilçe başkanları da partiden istifa etti. Bu ilçelerin yönetimlerinin tamamının da istifa ettiği öğrenildi.

Partinin Kurucular Kurulu üyesi Vahdettin Elbay, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Akkoca istifa eden isimler arasında. Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Yavuz Beytullahoğlu da partiden ayrıldı.

İl Başkanı Kılıç, istifaların nedenini böyle açıkladı.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre il yönetimi istifa kararını 1 gün önce Davutoğlu’na bildirdi. İddialara göre Gelecek Partisi lideri de bunun üzerine il teşkilatına istifa etmeme telkininde bulundu. İstifa dilekçelerini toplayan il teşkilatında yaklaşık 980 kişinin istifa etmesi bekleniyor.

Gelecek Partisi Ankara’da 12 ilçede yönetim kurulunu oluşturmuştu. Geriye kalan ilçelerin de istifa etmesi bekleniyor.

Gelecek Partisi’nin 26 Temmuz’da yapılan Ankara’daki genel merkez açılışına HDP'li milletvekilleri ve il genel meclis üyesinin davet edilmesi de istifa getirmişti. Partinin Giresun İl Başkanı Hücum Ahmet Yıldız istifa etmişti.

ulusal.com.tr

Muharrem orucu başladı Gündem Türk askerleri Libya'da takip ediliyor Gündem TGB’den İran’a: Filistin Bizim Öz Davamızdır Gündem Pınar Gültekin cinayeti: Tatbikat raporu ve HTS talebi reddedildi Gündem