İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı, PKK sempatizanı Boris Johnson oldu

İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May, Birleşik Krallık'ın 76'ncı ve 2'nci kadın Başbakanı oldu. Kraliçe 2. Elizabeth, May'i yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi. İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı ise Boris Johnson oldu.

Abone ol

İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May, görevine resmen başladı.

Birleşik Krallık'ın 76'ncı Başbakanı olarak görevi devralan 59 yaşındaki May, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi konutu Buckingham Sarayı'na gidişinde yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Yaklaşık 30 daika süren görüşme sonrasında Muhafazakar Partili Theresa May, Margaret Thatcher'dan sonra ülkenin 2'nci kadın Başbakanı oldu.

May'in yeni kabineyi oluştururken kadınlara ağırlık vermesi bekleniyor.

Yeni Başbakan May, eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ı Dışişleri Bakanı yaptı.

Johnson, Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) kampanyasının önde gelen isimlerindendi.

Johnson, Milli Mücadele'ye karşı çıkan ve linç edilerek öldürülen Osmanlı İmparatorluğu’nun son İçişleri Bakanı Ali Kemal’in torunu. Johnson, daha önce yaptığı bir açıklamada da "PKK'ya çok fazla sempati duyduğunu" söylemişti.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Independent ise yayınladığı bir mektupta Boris Johnson'ın Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı tüm dünyadan özür diledi.

ulusalkanal.com.tr

Bakan Kaynak: Kurban Bayramı öncesi bir gemi daha göndereceğiz Dünya Çin, Güney Çin Denizi'ni içine alan hava savunma sistemi kuracak Dünya Alman savunma politikaları uzmanından dikkat çeken Türkiye saptaması Dünya İranAir'a ait yolcu uçağı önce Viyana ardından İstanbul'a acil iniş yaptı Dünya