Kent Ekmek'te kriz çözülmüyor!

İzmir’de haftalardır direnen ancak bir türlü seslerini duyuramayan Kent ekmek işçileri İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. İşçiler talepleri karşılanıncaya kadar mesai saatleri içerisinde oturma eylemini sürdürecek.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Grant Plaza’ya bağlı Kent ekmek fabrikasında çalışan işçiler direnişi sürdürüyor.

Fabrika ise 41 gündür günlük ekmek üretmiyor. Üretimin durmasıyla ortaya çıkan zarar işçilerinin yüzde 16’lık zam taleplerini fazlasıyla karşılıyor.

Mücadeleyi Büyükşehir Belediyesi önüne taşıyan işçiler uzlaşma oluncaya kadar Belediye Binası önünden ayrılmayı düşünmüyor.

Belediye önünde yapılan açıklamaya DİSK Ege Bölge temsilciliği de destek verdi.

Belediye’nin yaptığı yüzde 8 oranında ki zammı kabul etmeyen işçilerin greve çıkmasından en çok dar gelirli yurttaşlar ve çölyak hastaları etkilendi.

Fabrikada üretimin durmasıyla Türkiye’nin 70 iline yapılan glutensiz ekmek satışı yapılamadı. Böylece Çölyak hastaları ekmeksiz kaldı. Bu mağduriyetten dar gelirli yurttaşlarda nasibini aldı.

İzmir’de normal ekmek 1 liradan satılırken burada üretilen 300 gr. ekmek 65 kuruştan dar gelirli yurttaşlara ulaştırılıyordu.

Günde ortalama 60 bin ekmek üreten işçiler biran önce taleplerinin karşılanarak işlerine geri dönmek istiyor.

Haber: Belma Yücel

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

Doktorlar, hastanelerin ticarethaneye dönüşmesine karşı eylem yaptı Ekonomi Kamuda taşerona son... Ekonomi Kriz tekstili vurdu! Ekonomi Altının gramı 1 ayın zirvesinde Ekonomi