Bahçeli: Başının siyasi ayak olarak tanımlanması lazım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ'yü Kırkayağa benzetti, "Başının siyasi ayak olarak tanımlanması lazım" dedi. Başbakan Binali Yıldırım ise "FETÖ'nün siyasi ayağı yok" demiş iddiaları kesin bir dille reddetmişti.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi, "FETÖ'nün siyasi ayağı yok" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise FETÖ'nün siyasi ayağına dikkat çekti.

Bahçeli, Sakarya mitingi sonrası verdiği molada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Amerika Başkonsolosluğu’nun Adil Öksüz için yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmesi soruldu. Bahçeli, "ABD’nin veya ona bağlı olarak İstanbul Başkonsolosluğu’nun bu gibi işlerle ilişkisi sabitleşirse FETÖ artı ABD gözükür" dedi.

FETÖ'yü Kırkayak'a benzeten Bahçeli, "Başının siyasi ayak olarak tanımlanması lazım" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ise katıldığı bir televizyon programında "FETÖ'nün siyasi ayağı" iddilarını yalanlamıştı.

Başbakan Binali Yıldırım: Ben 'yok' diyorum. Çok açıkça. Olanlar için biz gerekeni yaptık. Belediye başkanları, meclis üyeleri, partimiz içindeki bazı kademelerdeki yöneticilerin gereğini, temizliği yaptık ama bizim bilmediğimiz bir şey var da Kılıçdaroğlu biliyorsa açıklasın. Buradan açıkça söylüyorum. Açıklasın. Biz üzülmeyiz, kızmayız. Buyursun açıklasın. Ben 'yok' diyorum eğer buna rağmen 'var' diyorsa buyursun açıklasın.

ulusalkanal.com.tr

Darbeciler, "başka şansımız yok" deyip 11 bomba daha attı Gündem FETÖ'den sahte sosyal medya hesabı açılması talimatı Gündem İçişleri Bakanlığı: 50 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Konya Tuzlukçu'da deprem (Son depremler) Gündem