Kovid-19 ABD ve Avrupa'da hız kesmiyor

Koronavirüs Amerika ve Avrupa'da hız kesmiyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde vaka sayısı 22 milyonu aştı. 80 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği İngiltere’deyse hastaneler alarm veriyor. Almanya ve İtalya'da da günlük vaka sayıları 20 binlerle ifade ediliyor.

Abone ol

Koronavirüs salgınının seyri tüm dünyada endişe yaratıyor. Dünya genelinde toplam vaka sayısı 90 milyona, ölü sayısı da 2 milyona yaklaştı.

Salgından en fazla etkilenen Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam vaka sayısı 22 milyonu geçti. Ülkede son bir günde 3 bin 656 kişi yaşamını yitirirken, 269 binin üzerinde yeni vaka tespit edildi.

ABD’de bugüne kadar 372 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Bu, bir ülkede kaydedilen en yüksek rakam.

Kovid-19'un mutasyona uğradığı İngiltere'de hastaneler alarm veriyor. Londra Belediyesi, vaka sayısının hızla arttığı başkentte hastanelerin yetersiz kaldığını bildirdi. Ulusal Sağlık Kurumu da İngiltere'nin bazı bölgelerinde, şimdiye kadarki en tehlikeli durumla karşı karşıya olunduğunu duyurdu. Ülkede, 80 binden fazla kişi salgın nedeniyle yaşamını yitirdi.

Almanya'da salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 40 binin üzerine çıkarken, son 24 saatte yaklaşık 17 bin yeni vaka tespit edildi. İtalya'da günlük vaka sayısı 20 binlerle ifade ediliyor. Ülkede bir günde 483 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan İsrail'de üç hafta önce başlayan aşılama kampanyası kapsamında, nüfusun yüzde 20'sinin aşılandığı bildirildi. Sağlık Bakanlığının açıklamasında 1,8 milyon İsraillinin aşılandığı belirtildi. Ülkenin, dokuz milyonun üstünde nüfusu bulunuyor.

Kırgısiztan'da kritik seçim Dünya İsrail'de hükümet karşıtı gösteriler 8 ayı geride bıraktı Dünya Moskova'da üçlü buluşma: Putin, Aliyev ve Paşinyan 11 Ocak'ta bir araya gelecek Dünya Suudi Arabistan ve Katar arasındaki sınır kapısı açıldı Dünya