İstanbul Air Show 2018 başladı

2 yılda bir yapılan, İstanbul Air Show, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronunda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Avrupa'dan Çin'e kadar uzanan coğrafyada yapılan tek sivil havacılık fuarı olan İstanbul Air Show'da yerli ve yabancı 40'dan fazla hava aracı sergileniyor. Fuar pazar gününe kadar açık kalacak.

Abone ol

Havacılık sektörünün nabzının attığı İstanbul Air Show, bu yıl 12'nci kez ziyaretçileri ile buluştu.

Açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve sektör temsilcilerinin birlikte yaptığı İstanbul Airshow 2018 Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarına yerli ve yabancı çok sayıda firma katıldı.

Fuarın en gözde hava araçları yerli projeler oldu. Kısa bir süre önce ilk test uçuşunu başarıyla yapan T 625 helikopteri, proje çalışmaları devam eden yerli savaş uçağı Hürjet ve Silahlı İnsansız Hava Aracı Anka fuardaki yerini aldı.

Fuarın öne çıkan bir diğer hava aracı ise 2019 yılından itibaren teslimatına başlanacak olan Gulfstream G 500 idi.

Türkiye ve dünyada yaygın şekilde kullanılan Bell helikopterlerin Türkiye dağıtıcılığını yapan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Ulusal Kanal'a konuştu.

Havacılık fuarı pazar günü Türk Yıldızlarının gösterisi ile sona erecek.

HABER: MURAT ŞAHİN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

WhatsApp ile Facebook arasında tartışma büyüyor: Kullanıcıların gizliliğini sattım Bilim ve Teknoloji İnternet yayınlarına 'ebeveyn denetimi' geliyor Bilim ve Teknoloji Anka 'milli gözle' görecek Bilim ve Teknoloji İstanbul'dan insanlık yararına teknolojiler çıktı Bilim ve Teknoloji