Kılıçdaroğlu talimat verdi

Artvin’de 3 dönem başkan seçilen 2014 yerel seçimlerinde koltuğu AKP’ye kaptıran CHP’li Emin Özgün, Gülen cemaati ve diğer tarikatlarla işbirliğinin talimatını Kılıçdaroğlu’ndan aldım dedi.

Abone ol

Solun ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak bilinen Artvin’de 3 dönemdir koltuğu kimseye kaptırmayan CHP’li başkanı Emin Özgün, son seçimde AKP adayı Mehmet Kocabaş’a karşı 1500 oy farkla kaybetti. Artvin’de, CHP’nin kaybedip, AKP’nin kazanması siyasi dengeleri sarstı. Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaybedilmesine en fazla üzüldüğü ilin Artvin olduğunu açıklamıştı.

1999 senesinde yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilen ve 3 dönemdir koltuğu kimseye kaptırmayan CHP’li Emin Özgün yaptığı açıklamada “ Gülen Cemaati ile Menderes Kolejinde bir araya geldim, bana elini uzattılar, bana uzatılan eli niye geri çevireyim, oyları bin veya 2 bin, bu oyları niye AKP’ye kaptırayım. Genel Başkanım Kılıçdaroğlu’nun talimatını yerine getirdim. Yaptığı bir konuşmada “cemaat ve tarikatları dışlamayın” dedi. Doğru söylüyor, cemaatler ve tarikatlarda toplumun bir parçası onları dışlayarak siyaset yapamayız. Burada Süleymancılarda var onları da dışlamadım. Ben Gülen Cemaatine paralel yapı demedim ve diyemem. Esas paralel yapı, AKP nin kurmak istediği yapıdır. Hem 12 seneden beri AKP, cemaatle beraber kol kolaydı ne oldu da cemaati hemen düşman ilan ettiler.

Ben 2009 senesinde aldığım oyun aynısını aldım, kaybetmemin nedeni Gülen Cemaati veya tarikatlarla işbirliği yapmam değildir. Kaybetmemin nedeni bir yıldan beri sistemli olarak, devletin olanaklarını kullanarak dışarıdan getirip yerleştirilen kişilerin oylarıdır.” dedi.

Türkçe olimpiyatları konusundaki sorumuza, “evet o olimpiyatları destekliyorum, başkan seçilseydim Artvin’in kapılarını olimpiyatlara açarak olanaklarımı seferber ederdim” dedi.

Derya Derviş

ulusalkanal.com.tr

ABD'den ''acilen kaldırma'' çağrısı Gündem 224 sandık yeniden sayılacak! Gündem Birbirlerine düştüler Gündem Kimin dinlediğini açıkladı Gündem