Rıza Zelyut TGB'li gençlerle buluştu

Abone ol

Gazeteci-yazar Rıza Zelyut, TGB İstanbul üyeleriye bir araya geldi. Mücadele Buluşmaları'nın 4.'sü TGB bürosunda yapıldı. Zelyut, seçimden sonraki Türkiye'yi değerlendirdi,"Türkiye nereye gidiyor?" sorusunu yanıtladı.

Zelyut, Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu vurguladı, mücadelenin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. AKP ve HDP'den yeni anayasa seslerinin yükselmeye başladığını söyleyen Zelyut, HDP'nin "Seni Başkan Yaptırmayacağız" sloganından vazgeçtiğini ve başkanlık için açık kapı bıraktığını anlattı.

Zelyut, konuşmasının ardından TGB'lilerin sorularını yanıtladı. "AKP tekrar çözüm sürecine geri dönecek mi?" sorusuna yanıt olarak ise "TSK'nın bu duruma izin vereceğini zannetmiyorum.TSK, hükümeti bu süreçte ikna edecektir, toplumun yaşananlar üzerine, çözüm sürecine ikna olmasını beklemiyorum. AKP, çözüm sürecine artık geri dönemeyecektir." dedi.

TGB'yle kuruluşundan beri yan yana olduğunu söyleyen Zelyut, "Karamsarlığa düştüğümde beni TGB'li gençler umutlandırıyor. Beklediğimden çok daha büyük işler başardılar." şeklinde konuştu.

TGB'liler Zelyut'a büyük ilgi gösterdi. Konuşmasının ardından Zelyut alkışlarla uğurlandı.

Haber-Fotoğraf: Berfu Bayav Oflaz

THY, düşen uçak sonrası seferlerinde iptal süresini uzattı Gündem İlçede büyük operasyon Gündem CHP'de kurultay çalışmaları Gündem Şehit uzman çavuşun cenazesi memleketine gönderildi Gündem