Ağrı Tendürek’te çatışma: 2 asker şehit oldu

Ağrı Tendürek Dağı'nda PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü. 2 askerimiz şehit oldu. Bölgede operasyon genişletilerek sürüyor. Hakkari'de bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Mustafa Ünal da Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol

Güvenlik güçleri, AğrıTendürek Dağı bölgesinde operasyona çıktı. Arama tarama faaliyeti sırasında sıcak temas sağlandı.

Bölgeye takviye birlikler sevk edildi. 2 PKK'lı güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. 2 mehmetçik şehit oldu, 8 asker yaralandı. Tendürek Dağı Bölgesi'nde operasyon genişletilerek sürüyor.

Bölgede PKK terör örgütüne ait 3 ayrı bölgede el yapımı patlayıcı düzenekleri ele geçirildi.

Operasyonlar sayesinde İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde olan PKK'lılar tek tek öldürülüyor. Tunceli'de Nisan ayında öldürülen teröristlerden birinin turuncu listede olan Roni Kod adlı Mehmet Füdeyil Aydın olduğu öğrenildi.

PKK'lı Aydın, 15 Ağustos 2015'te Bingöl Erzurum karayolunu kesip, güvenlik güçlerine bombalı saldırıda bulunmuş, 3 askerin şehit olmasına neden olmuştu.

Mehmet Füdeyil Aydın ile birlikte örgütün Erzurum eyaleti Bağır Gücü kadın sorumlusu İran uyruklu Dohter Hatemi Es ve sözde Barav Gücü sorumlusu Irak'lı Cabir Mevlüdü isimli teröristler de bulunuyordu. Bu kayıpla birlikte örgütün Erzurum eyaletinin yönetim seviyesindeki teröristlerin büyük bir bölümü etkisiz hale getirilmiş oldu.

Çorum'da şehit töreni vardı. Hakkari'de önceki gün PKK'nın tuzakladığı bombanın infilak etmesi sonucu uzman çavuş Mustafa Ünal yaralanmıştı.

Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesi yapılan Ünal, sevk edildiği Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha karşı şehit oldu.

Uzman çavuşun naaşı memleketi Çorum'a uğurlandı. Karahacip Köyü'nde, cenaze namazı kılındı. Şehit, daha sonra aile kabristanlığında ebediyete uğurlandı.

ulusalkanal.com.tr

İbrahim Erkal'ın doktorundan çok acı sözler Gündem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Rusya'yla serbest ticaret anlaşmasının görüşmeleri hızla devam ediyor Gündem Ağrı'da 2 terörist etkisiz hale getirildi Gündem AB Bakanı Ömer Çelik: Hahn’a sordum, ne demek bu ‘AB rüyası bitti’ Gündem