Astana görüşmeleri öncesi açıklamalar

23 Ocak'ta Kazakistan'ın Başkenti Astana'da başlaması beklenen Suriye görüşmelerine ABD'de de katılacak mı? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Astana görüşmelerine katılması konusunda Rusya ile hemfikir olduklarını açıkladı. İran ise ABD'nin zirvede yer almasına karşı çıkıyor.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana görüşmeleri öncesi açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, zirveye ABD'nin de katılması konusunda Rusya ile hemfikir olduklarını belirtti.

Çavuşoğlu, daveti ev sahibi Kazakistan'ın yapacağını kaydetti.

Astana görüşmelerine katılıp katılmama konusunda ABD'den de bir açıklama geldi. Son basın toplantısını düzenleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Astana'ya gidecek misiniz?" sorusuna "Bunu Trump'ın ekibine sorun" yanıtını verdi.

İran ise ABD'nin Astana'ya katılmasına karşı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani "İran, Rusya ve Türkiye Suriye'de ateşkesi sağlamayı başardılar. Bu üç ülkenin etkili olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif "Biz ABD'yi davet etmedik, katılmalarına da karşıyız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi'nin 'Cumhurbaşkanlığı sistemine hayır' bildirisinin dağıtımı engellendi Gündem Kıvırcık Ali Ataşehir'de türküleriyle anıldı Gündem Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu: 58 gözaltı kararı Gündem Van'da teröristlerin gizlediği eve baskın Gündem