TGB Avrupa: Samsun'a Köln'den çıkıyoruz

Abone ol

Avrupa’nın en büyük Gençlik Teşkilatı olan TGB – Köln, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Köln Palladium’da "BU YIL SAMSUN’A KÖLN’DEN ÇIKIYORUZ" solaganıyla, Avrupa’da yaşayan Türk’leri muhteşem bir bayram çoşkusuyla bir araya getirdi.

Ulusal Kanal, Türkiye ve tüm Dünya’ya bu çoşkuyu canlı yayın yaparak izlettirdi. Aydınlık Gazetesi ve diğer Basın kuruluşlarıda bu çoşkuya katılanlar arasındaydı.

19 Mayıs Gençlik Şöleni’ne Türkiye’den Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Usta Gazeteci yazar, Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi, Kayseri Milletvekili Adayı Beyhan Yıldırım, Avrupa TGB Başkanı Dr. Mustafa Tosun ve Avrupa TGB Genel Sekreteri Alper İnci, AADDB- Başkanı Dursun Arı, Avrupa ülkelerinden ve Almanyanın çeşitli Eyaletlerinden gelen Dernek ve STK Başkanları, İşadamları ve binlerce Yurttaşımız katıldı.

Program sunuculuğunu Vatan Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı sevilen TV Spikerlerinden Gülgün Feyman , TGB Köln’den Almanca sunumu Fatma Zeynep- Dikman ve Hukuk Öğrencisi TGB-Köln Başkanı Can Burak Naz yaptı.

Gülgün Feyman yaptığı açılış konuşmasında; ‘’ Adın Türkiye Gençlik Birliği( TGB) önemli bir buluşmayı gerçekleştirdi., Avrupa’nın en büyük Gençlik Teşkilatı olan bu olağanüstü birliktelikleri ile Atatürk’ün mirasına sahip çıkan, Türkiye’nin, Ülkemizin, Bayrağımızın,Dilimizin, Marşımızın, bütün milli ve Ulusal değerlerimizin tek sahipçisi ve mirasçısıTürkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak için and içtik onun için bu gençlerin yanındayız. Bugün burda yeniden Samsuna çıkmanın çoşkusunu yaşıyoruz.Bütün dünyaya ve karanlık güçlere bir kez daha haykıracağız ve diyeceğizki ; Bu Gençler hiçbir engel tanımadılar. Ortaçağın karanlık engellerini bir bir yıkarak iktidara yürüyecekler bu gençler.Devrimcidir TGB ve Atatük Gençliği. Yaşasın TGB dedi.

HULKİ CEVİZOĞLU ; Bu gün burada, tüm TGB’lileri v e Yurttaş’larımı saygıyla sevgiyle selamlıyorum iyi ki varsınız diyerek konuşmasına başlarken bu güzel alkışlarınızı Türkiye ve Dünya duysun. Oy kullandınızmı’ bakalım sandığa giren oy’la çıkan oy aynımı olacak.Sandıkda bir hile yapacaklarmı? 4 yılda bir bu sandık önümüze geliyor. Bu sandıkdan önce önünüze ben geldim çünkü ben de TGB’ye aşık bir insanım. Hani ilk aşk, ilk oy diyoruz ya biz. İlk kez oy kullanacaklar için. O TGB’li Gençlere , TGB’YE gönül vermiş, verecek olan, Genç’lere de bu sözümüz, ben zaten gönül verdim.Onun için burada Vatan Partisindeyim. 4 yılda bir sandığı önümüze koyup, tavuğun önüne yem atar gibi, sen bunları yap, sonra kenara çekil şeklinde bir demokrasi uygulanıyor Türkiye’de, Avrupada’kinin aksine STK’lar Gençlik ve diğer örgütlerin siyasi yönetimde söz sahibi olmasını engelliyorlar, ama bunu TGB kırdı. Her yerde söz sahibi oldu diyerek Demokrasinin ne olduğunundan örnekler vererek;

Demokrasi, 4 senede oy verip kenara çekilmek değil, Gezi direnişinde ayağa kalkmaktır.

Demokrasi , Ulusal Bayramlar kaldırıldığında TGB ‘nin her yerde yaptığı gibi meydanlarda çoşkuyla kutlamaktır.Demokrasi , Bayrağımız yakıldığında, And’ımız yasaklandığında, sokağa çıkabilmek, hakkını arayabilmektir. Demokrasi, polis barikat’larını aşıp, 1 Milyon kişiyle aAnıt Kabir’e yürüyebilmektir. Demokrasi, jandarma Barikatlarını aşıp, 20 bin kişiyle Silivri duvarlarına dayanmaktır.Demokrasi, Soma’daki 301 gencimizin Şehit edilmesinden daha doğrusu katledilmesinden sonra, sokağa çıkıp işçilerimizin hakkını savunmaktır.Demokrasi 17-25 Aralık hırsızlıklarının üzeri kapatıldığı zaman sokağa çıkıp hesap sormaktır.

Demokrasi, Türkiye’yi bölmek isteyen emperyalistlerin, conilerin başına çuval geçirmektir. Demokrasi sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı, Doğu Perinçek’in yaptığı gibi, Avrupanın göbeğinden meydan okumaktır.

Demokrasi , Yobaz eğitimi boykot etmek, acı çeken Türk’lerin, Kürt’lerin. Alevi’lerin yanında durmaktır.

Demokrasi, 4 yıl’ da ortaya çıkıp, hiç bir bedel ödemeden, bütün oyları cebine koyup, aman oylar bölünmesin yalanına sarılmak değildir. Bu gün bu çoşkulu kalabakları Türkiye’deki mitinglerimizde de görüyorsunuz. Atatürk’e ve 19 Mayıs’a yalnızca Vatan Partisi sahip çıktı. Diğer Parti’lerin Genel Başkan’ları seçim miting’leri yaparken, Bizler Sayın Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in öncülüğünde, Ankara’da 19 Mayıs Atatürk Bağımsızlık Mitingi’ni yapan tek Parti olduk.

Vatan Partisiyle birlikte Türkiye büyük bir kararın eşiğinde, Vatan Partisinin iktidarında, borçlanan Türkiye devri bitiyor, üreten Türkiye çağına giriyoruz.Bölünen Türkiye Devri bitiyor, Birleşen Türki’ye çağına giriyoruz.Karanlık Türkiye devri bitiyor, Aydınlık Türkiye çağına giriyoruz.vurgunculurın devri bitiyor, namuslu Türkiye çağına giriyoruz. Komşulara ihanet devri bitiyor, Barış çağına giriyoruz. ABD emperyalizmine bağlılık devri bitiyor,bağımsızlık çağına giriyoruz.Saltanat düşkünlerinin devri bitiyor,tam bağımsızlık çağı’na giriyor vatan partisiyle Türkiye. Tayyip Erdoğan’ların BOP Başkanlığı devri bitiyor, başı dik Türkiye çağına giriyoruz. Sonuç olarak Vatan Partisi Atatürk Devrimi’ni kesin zafere ulaştırmak kararlılığındadır.Vatan Partisi göreve hazır, Milletimizden yetki istiyoruz ’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ; Türkiye Sizlerle gurur duyuyor diyerek sözlerine başladı.

TG’li aslan yürekli gençlere selam olsun, oldum olası bu TGB’yi severim ama Köln TGB’yi de bir başka sevdiğimi belirtmek isterim. Can, Alper, diğerleri.. Ne de olsa ben’de Köln- Nippes doğumluyum.

Bu gün burada 19 Mayıs’ı çoşkuyla kutluyoruz. Arkamda Bandırma Vapuru’nun güzel bir resmi var.

Bize her yer Samsun, burası da Samsun...

Türk Milletinin her ferdi neredeyse orası Samsun’dur.Türk Milleti yeniden Samsuna çıkmış durumda. Yakında anlayacaklar. Atatürk’ün sözleriyle bütün dünyadaki diktatörlere kapak olsun diyerek sesleniyorum.

Diyorki ! Ulu önder ; Ben diktatör değilim. Güçlü olduğum söylenir.Evet bu doğru istediğim herşeyi başarabilirim. Ama ben zorbaca, acımasızca, hareket etmeye muktedir değilim. Diktatör halkı ezer.Ben kalb kırarak değil, kalb’leri kazanarak yönetmek isterim.İşte diktatör dedikleri insan bu ve devam ediyor. İstesem askeri dikta kurarak ülkeyi yönetebilirim. Ama tek düşüncem Ulus’um için çağdaş bir devlet yaratmaya gayter etmektir.İşte diktatör dedikleri Ulu Önder bu!!!

Biz hepimiz, hepiniz, gerçek diktatörü ve diktatörlükleri iyi tanırız diyerek, yazdığı bir manzumede şu dizeleri dile getirdi.

Nasıl Başlarsa fırtına, öyle diner birdenbire

Bir ışık parlar yeniden bulutlar arasından

Umudu kesme Yurdun’dan

Kara kışın buzu bile uzun sürmedi, sonsuza kadar

Bahara erdi sonunda karanlıklar arasından

Umudu kesme Kesme Yurdun’dan

Bu Millet öyle bir milletir ki, ne zaman ne yapacağı, kime ne zaman tokat atacağı hiç belli olmaz. Bakın bu Millet yakında öyle bir tokat atacak ki bu tokatın sesi, Washington’dan da, Pensilvanya’dan da, Brüksel’den de, heryeden duyulacak. Göreceksiniz diyerek sözlerini sürdürdü.

Almanya Atatürkçü Düşünçe Dernekleri Birliği Genel Başkanı ( AADDB) ve Avrupa Türkleri Dayanışma konseyi (ATDK) sözcüsü Dursun Arı ; yaptığı konuşmayla , Avrupa Türkleri Dayanışma Konseyi'nin

genel seçimlere yönelik tercihini ilan ettiği Hangi kriterlere göre oy vereceklerini açıkladı , önemli mesajlar verdi.

*Atatürk’ü ve ilkelerini açıktan ve samimi olarak kim savunuyor?

*ABD,AB,NATO,IMF’ye karşı bağımsızlığımızı ve ulusal ekonominin güçlendirilmesini kim savunuyor, komşularımızla barış ve işbirliği yönünde kim mücadele veriyor? BOP projesine kim açıkça karşı çıkıyor?

*Vatanımızın bütünlüğünü ve Milletimizin birliğini kim savunuyor? bölücü Anayasa önerilerine kim karşı çıkıyor?Halkın örgütlenme ve

siyasete katılımı için gerici siyasi partiler ve seçim yasasına kim karşı çıkıyor ve mücadele ediyor?

*İşçinin,çiftçinin,emekçinin ve işbirlikçi olmayan sanayici ve tüccarın haklarını kim savunuyor?

*Cumhuriyeti ve laikliği kim özde savunuyor ve başta F tipi olmak üzere tarikatlara karşı Atatürkçü bir tutum izliyor? BDP ambalajlı PKK ile ve gerici AKP ile hangi partiler, işbirliği ve koalisyon yapmam, diyor?

*Kim Hukuku,yargı ve yürütme kadar ulusal egemenliğin vazgeçilmez bir unsuru kabul ediyor ve adaletsizliğe karşı ve özgürlükler için aktif mücadele veriyor?

*Türkiye’ye yönelik planların bir parçası olarak dayatılan ve Avrupa’da yaşayan yurttaşların enselerinde hissettiği emperyalist Ermeni soykırımı yalanına karşı kim mücadele ediyor?

Türkiye’yi iç çatışmalara ve bölünmeye, dışarıda komşularıyla savaşa hızla sürükleyen ve karanlık bir ortaçağ rejimini hedefleyen bu emperyalizmin işbirlikçisi gerici-bölücü ittifakını ancak doğru ilkelere ve programa sahip bir mücadele ile yıkabiliriz.Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendiğimiz gibi mücadelemizin başarısı için, doğru ilkeler ve amaçlar temelinde bir proğramın arkasında güç toplamak,o yolda inanç ve kararlılıkla yürümek başarının tek güvencesidir.

Avrupa’daki tüm yurttaşlarımızı bu bilinçle mutlaka oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz.

TGB Avrupa Genel Başkanı Dr. Mustafa Tosun; 9 yıldır, yılmadan, canla başla Türkiye’nin tam bağımsızlığı için mücadele eden, silivri duvarlarını yıkan yiğit TGB’lilerin bayramına hoşgeldiniz diyerek yoğun alkışlarla sözlerine başladı.Halkımızın bağrında yetişen,vatanı için mücadele eden, gözünü kırpmadan milletine siper olan, Nursun’ların, İlayda’ların, Özlem’lerin, Cem’lerin, Can’ların , Alper’lerin, Suzan’ların, yani günümüzün Kuvvay-ı Milliyeci’ lerin

19 Mayıs Bayramına sefa getirdiniz. 19 Mayıs’da Kşln’de Palladium’da Türk Gençliği, Küresel sermaye, Haçlı ordularına, Ülkemizi yöneten diktatör bozunyularına, kendi emperyalist merkezlerinden, avrupa’dan kafa tutmaktadır.Gençlik anavatanında olduğu gibi, Ülkesine, Milletine, Bayrağına ve ata’sına sahip çıkmıştır.

Bizler Ata’mıza dil uzatıp ayyaş dedikleri için ayağa kalktık.Kardeş Suriye Halkına savaş açtıkları için ayağa kalktık, Reyhanlı ve soma’da emekçi halkımızı ölüme terk ettikleri için ayağa kalktık.Ayyıldızımız ve TC’yi yok etmek istedikleri için ayağa kalktık. Milletimizi bşlmek ve yoksullaştırmak isteyenlere karşı ayağa kalktık.Özgürlük , Kardeşlik, Eşitlik için Abdullah Cömert’ler ve T.C’nin tam bağımsızlığı için ayağa kalktık.

Atatürk Türkiyesi’nde, ırkçılık ve ayrımcılık olmaz. Alevi- Sünni, Türk- kürt ayrımı olmaz. Yobazlık, gericilik, komşularla düşmanlık olmaz. Kadın cinayetleri olmaz. ABD’nin genişletilmiş Ortadoğu Projesi’de olmaz. Atatürk Gençliği’nin olduğu yerde birbirleriyle ekmeğiniş paylaşan öğrenciler olur, Türk Devrimci kuşağı var oldukça Milletimizi bölemeyeceksiniz, Türkiye’nin Washington’dan değil yeniden Ankara’dan yönetilmesi gerekir diyerek, şölenin ortaya çıkarılmasında emeği geçen, gençleri sahneye çağırarak onları onurlandırdı.

Alper İnci TGB Avrupa Genel Sekreteri; Sahnede gördüğünüz bu genç kardeşleriniz, ülkesinden binlerce kilometre uzakta doğup büyümesine rahmen,yönünü Atatürk Türkiye’sine çevirmiş evlatlarınız, kardeşlerinizdir.Büyük bir alkış istiyorum hepsine dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek; Büyük alkış ve Türkiye Sizinle gurur duyuyor tezahüratlarıyla konuşmasına başlayarak ’’Bandırma Vapurunun Fedaileri , Fedailer, hepinize merhaba , en başta, Bandırma Vapurunun Kahramanları Sayın Ümit Kocasakal, Sayın hulki Cevizoğlu, ve diğer bütün Aydınlarımız, öncülerimiz, hepinize sevgiler ve saygılar Fatih Sultan Mehmet gemilerini karadan yürütmüştü, Bizde Samsun Vapuru’nu Köln’den , karadan yürütüyoruz. Bandırma Vapuru kalkıyor, kimse iskelede kalmasın diyerek büyük alkışlar la birlikte söz aldı.rivayetlerden söz etmiyoruz.Bir mucize dönemine giriyoruz. Kör çıkmazlarda Brecht’in dediği gibi büyük çözümler vardır.Büyük çüzümler toplumlarçıkmaza girdiğisanılan dönemlerde tarihin gündemine gelir. İş te Bandırma Vapuru 19 Mayıs 1919 ve bu gün 23 Mayıs 2015. Bandırma Vapurlarının iskele’den palamarları çözdüğü zaman, vira Bismillah diyoruz. Demir alıyoruz ve harekete geçiyoruz.

Böyle dönemlerde milletler öncüleriyle ayağa kalkar. Siz, TGB , Türkiye’nin Devrimci Aydınları’yla işte o öncülerimizsiniz. Namık Kemal’lerin geleneğinin o , 1908’lerde dağlara çıkan, Enver Bey’lerin, Sabri Brey’lerin, Eyüp Bey,lerin, Talat Paşa’ların ve 19 mayıs 1919 Mustafa Kemal’lerin bugünkü temsilcilerisiniz.Büyük çözümün temsilcilerisiniz.

Türkiye borçlanma ekonomisiyle yönetiliyor. Türkiye’yi borçlu bir ülke haline getirdiler.

Bu sistemde çok moda olan bir sözcük var ‘ MARKA’ . En büyük Türk markası Japonya’dan , Amerika’ya kadar 7 iklimde var olan. Türk Markasıdır. Sizsiniz. Jön Türk’dür, Genç Türk’dür. Genç Devrimcilerdir ve onlar son 200 yılın dünya tarihine damga vurmuştur. Şimdi de Siz, Türkiye’nin dünyanın gündemindesiniz.

Türkiye’yi bölen BOP Projesinin piyonları bir cinayet ortaklığı kurdu.Tepelerinde ABD ve şimdi Türkiye’ye dayatılan,okyanus ötesinden fermanlar buyruluyor. Ve Sizlerin bozacağı bir uğursuz planla bugün yine yüzyüzeyiz.

GÜVENCE VAAT EDİYORUZ”

“Helmut Schmidt ‘Avrupa'nın önümüzdeki krizinde ilk ülkelerine gönderilecek insanlar Müslümanlar olacaktır. Buradaki krizlerde Türklere karşı, Müslümanlara karşı çeşitli hezeyanlar olacak’ diyor.

Avrupa'nın deneylerini biliyorsunuz, meşhur Yahudilerin yaşadığı deney, arkalarında bir devletleri yoktu. Sahipsizlerdi ve başlarına gelenleri hepimiz biliyoruz. O nedenle sizlere, Avrupa'daki yurttaşlarımıza Vatan Partisi‘nin vereceği birinci söz: Güvence. Arkalarında arkanızı sağlam dayanacağınız, zor günlerde de geleceğiniz bir vatanınız olacak, Cumhuriyetimiz olacak.

Buradan sizleri bu Avrupalı emperyalistlere kesinlikle ezdirtmeyeceğiz diyorum. Sizlerin onurlu, başı dik, hakaretten, aşağılamadan uzak, Türklüğe yakışır vakurla, gururla, emeğinizle buralarda çalışmanız için gerekli koşulları oluşturacak, başı dik Türkiye vaat ediyoruz. Bunu Atatürk'ün Türkiye'si sağlayacak.”

Diyerek konuşmasını sürdürdü.

Gecede Tuğçe Albayrak anıldı ve erkek kardeşi sahnede kısa bir konuşma yaptı. TGB’nin Avrupa’daki tanıtım video’su ,TGB’nin yayınladığı Hareket Dergisi tanıtım video’su, ve yaptığı mitingler sinevizyon gösterimi ile tanıtıldı.

Müzik grupları:

Duello Biz., Ferhat Canikli, Grup Matrak ve Resul Dindar sahne aldı. Gece geç saatlere kadar gençler çoşkuyla bayramlarını kutladılar.

Mehmet Özaydın / Köln

ulusalkanal.com.tr

Azerbaycan'da Gülen Örgütü aleyhine sansasyon kitap yazıldı: Terörün Gülen yüzü! Gündem Mustafa Mutlu, Balbay'ın yüzüne söyledi: Can kardeşim Mustafa Balbay bu oyuna girmemeliydin Gündem Yurttaşlar isyan etti: Artık evlerimizi satmayı düşünüyoruz Gündem ''Milliyetçilik konusunda en ufak bir kompleksimiz yok! Atatürk milliyetçisiyiz'' Gündem