Yargıdaki F tipi'ne inceleme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, kumpas davalarda görev alan hakim ve savcılar hakkında soruşturma başlattı. Peki, soruşturmadan hangi isimler etkilenecek? İşte hakmler Hasan Hüseyin Özese'den, Ömer Diken'e, savcılar Zekeriya Öz'e, Muammer Akkaş'a kadar listede yer alan o isimler.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yargı içerisinde yapılanan F Tipi örgüt için düğmeye bastı.

İhbar ve şikayetleri değerlendiren HSYK 3'üncü Dairesi, kumpas davalarında görev alan isimlerin incelenmesi için müfettiş görevlendirdi.

HSYK'nın başlattığı soruşturmanın Ergenekon, Balyoz, Askeri, Casusluk, Oda tv, Şike gibi kumpas davalarda görev alan hakim ve savcıları kapsaması bekleniyor.

Kumpasların başladığı dönemde dikkat çeken bir atama yapıldı. Turan Çolakkadı İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili’yken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

Tertiplerden en büyüğü kuşkusuz Ergenekon Davasıydı. Ergenekon denilince ise akla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve Hakimler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk geliyordu.

Balyoz kumpasında ise İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken. Hakimler: Ali Efendi Peksak, Murat Üründü, Davut Bedir ve Aytekin Özanlı kritik roller oynadı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu ile üye hakimler Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan da davalarda kararlara imza atan isimlerden oldu.

Askeri Casusluk Davaları'nın İzmir bölümünde hakim Atilla Rahman, İstanbul'da ise hakim Metin Özçelik görev aldı.

Şike kumpasında 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ve Hakimler Hikmet Şen ile Bülent Kınay görevliydi.

Özel Görevli Mahkemeler'in kapatılmasının ardından Yargıtay üyeliğine seçilen hakimler İdris Asan ve Resul Çakır ile Özel Görevli Mahkemeler'de üye hakimken mahkeme başkanı yapılan Gökmen Demircan, Ali Alçık, Rüstem Eryılmaz ve İbrahim Balık da kumpaslarda dikkat çeken isimlerdi.

HSYK'ın başlatığı soruşturmanın bir diğer ayağı da kumpaslarda kritik roller oynayan savcılara yönelik. Kumpas davalarında öne çıkan savcılar; Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Cihan Kansız, Muammer Akkaş, Celal Kara, Ercan Şafak'tı.

Savcılar Mehmet Ergül, Süleyman Pehlivan, Ali Haydar, Mehmet Murat Yönder, Hüseyin Ayar, Bilal Bayraktar, Savaş Kırbaş, Mehmet Berk, Hikmet Usta, Hüseyin Ayar, Kadir Altınışık ve Ufuk Ermertcan da soruşturmanın uzanması beklenen isimlerden.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi'nin Kocaeli adayları konuştu: Yüzde 30 kararsız seçmenin kararı Vatan Partisi olacak Gündem AYM kararı beklenmeden ikinci kez ordudan çıkarıldı! Gündem Fenerbahçe'den Erdoğan'a mektup Gündem Türkler'den son uyarı Gündem