İşte haritalarla Türkiye'nin hedefleri ve kırmızı çizgileri

Türkiye, güney sınırında bulunan Afrin- Sincar hattı arasında PKK, PYD ve IŞİD gibi terör örgütlerinin barınmasını istemiyor. Bu kapsamda, PKK koridorunu bölen Fırat Kalkanı Harekatı’nın sonraki hedefi El Bab'ın IŞİD'ten temizlenmesi. El Bab operasyonu sürerken Ankara Menbiç ve Afrin'deki sözde PYD kantonlarına da son vermeyi hedefliyor. İşte haritalarla Türkiye'nin hedefleri ve kırmızı çizgileri...

Abone ol

24 Ağustos'tan bu yana Fırat Kalkanı Harekatı'nı başarıyla yürüten Türkiye güney sınırını terör örgütlerinden temizlemek istiyor.

Peki, Afrin- Sincar hattı arasında PKK, PYD ve IŞİD gibi terör örgütlerini istemeyen Türkiye'nin hedeflerinde ne var?

IŞİD'in stratejik açıdan büyük önem verdiği Dabık'ın temizlenmesinin ardından öncelikli hedef El Bab'ın IŞİD'ten alınması.

Türkiye Menbiç'te bulunan PYD varlığına da son vermek istiyor.

Afrin'de bulunan sözde PYD kantonunun da dağıtılması gündemde.

Türkiye’nin ajandasında olası Rakka operasyonu ise yok.

Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik kırmızı çizgisi Irak için de geçerli. Ankara Sincar bölgesini ikinci Kandil yapmayı hedefleyen PKK'nın bu bölgeden temizlenmesini istiyor.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: BARIŞ YURTERİ- UĞUR MARANGOZ

ulusalakanal.com.tr

Darbe girişimiyle ilgili MİT'ten bu soruların yanıtları isteniyor Gündem Figen Yüksekdağ'a yurt dışına çıkış yasağı Gündem Eda Özdemir son yolculuğuna uğurlandı Gündem Abdullah Çakıroğlu tutuklandı Gündem