Ukrayna'daki yangın söndürüldü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Çernobil bölgesinde 4 Nisan'da başlayan ve endişelere yol açan yangınla yangınla ilgili açıklama yaptı. Çernobil nükleer faciasının yaşandığı bölgedeki orman yangınının nükleer santral için tehdit oluşturmadığını söyledi. Zelenskiy, sorumluluların yakalandığını belirtti ve yangınların çıkış noktalarının söndürüldüğü müjdesini verdi.

Abone ol

Ukrayna'nın kuzeyinde günlerdir devam eden orman yangınlarının, Çernobil nükleer santraline birkaç kilometre mesafedeki alana kadar sıçradığı bildirilmişti. Endişelere yol açan bu durumla ilgili Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy açıklama yaptı.

6 adet yangın çıkış noktasının söndürüldüğünü kaydeden Zelenskiy, Çernobil Nükleer Santrali, radyasyon atık deposu ve diğer kritik objeler için herhangi bir tehdit oluşmadığını ifade etti.

Halka "panik yapmayın" çağrısı yapan Zelenskiy, Çernobil faciasını hatırlattı. “Verilen dersi hatırlıyoruz. Kimse gerçeği sizlerden gizlemeyecek.” İfadelerini kullandı.

Zelenskiy, her şeyin kontrol altında olduğunu ve radyasyon oranının normal sınırlarda olduğunu vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı, yangına sebep olan şahısların polis tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Geraşçenko da yangının söndürüldüğünü, ancak bazı bölgelerdeki kuru ot ve çalılıklarda yüzeysel olarak dumanların yükselmeye devam ettiğini belirtti.

ulusal.com.tr

Batı Asya'da salgın etkisini sürdürüyor Dünya Belçika'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Türk sayısı 31 oldu Dünya Kovid-19 AB'ye 3 trilyon avroya mal oldu Dünya NATO'dan Türkiye açıklaması Dünya