El dokuması halılar Antalya'da tarlalara serildi

Antalya'da dokuma tezgahlarında işlenen ve kök boyalarıyla renklendirilen halı ve kilimler tarlalara serildi. Kilimler yarattığı görsel şölenle yerli ve yabancı turistleri büyülü bir dünyaya götürüyor.

Abone ol

Her biri el emeği göz nuru. Onlarda anadolu insanının anıları, acıları ve sevinçleri var. Antalya'da dokuma tezgahlarında işlenen halı ve kilimler tarlaya indi.

Halılar temizlenmesi ve renklerinin pastelleşmesi için tarlalara seriliyor. O halılar yerli ve yabancı turistleri albenileriyle büyülüyor.

Muska, kartal, küpe, göz, bereket, sandık... Her halıda farklı motifler var. Ürünlerin yönleri belirli saatlerde değiştiriliyor.

Halılar yağmur yağdığında depolara kaldırılıyor. Güneş yüzünü gösterdiğinde de tekrar tarlalara seriliyor.

Motifleriyle gücü, kudreti, aile birliğini, birlikte olma umudunu, iyi şansı anlatan halı ve kilimlerin güneşlenme süresi 10 gün ile 2 yıl arasında değişiyor.

Kilim ve halı satın almak için tarlalara gelen turistler, görsel bir şölen sunan tarlalarda bol bol fotoğraf çektiriyor.

ulusalkanal.com.tr

Sandıklı'da üreticiler, patatesin kilosunu 20 kuruşa satıyor Yurt Karadenizli balıkçılar av sezonu öncesi son hazırlıklarını yapıyor Yurt AKP Milletvekili Abdulkadir Yüksel trafik kazası geçirdi Yurt Kaş'ı betona boğacak planı yargı durdurdu! Yurt