Türkiye uyumadı!

Türkiye Berkin'i gözyaşları içinde toprağa verdi. Yurdun dört bir yanında eylemler gece geç saatlere kadar sürdü. Sahnede yine polisin basınçlı su ve gaz bombalı müdahaleleri vardı...

Abone ol

15 yaşında hayatı elinden alınan Berkin Elvan için protestolar gece yarısına kadar sürdü.

Hatay da binlerce yurttaş Armutlu mahallesine yürümek istedi. Polis vatandaşın önüne TOMA'larla barikat kurdu. Vatandaşlar direnince polis yine basınçlı suyu ve gaz bombası kullandı.

Adapazarı'nda ise öğrenciler Berkin'i anmak için sokaktaydı. Öğrenciler yürüyüşe geçtiği sırada bir grup tekbir getirerek vatandaşların üzerine yürüdü.

İzmir de ise gece gözaltılar ve yararlılar vardı. Çok sayıda yurttaş yaka paça polis otolarına götürüldü.

Anakara da eylemler Kenndy Caddesi'ndeydi. Caddenin belirli noktalarına çöp koyteynırlarından bariktalar kuruldu. Polis kalabalığın üstüne gaz bombası yağdırdı.

Eylemlerin gece yarısına kadar sürdüğü illerden biri de Eskişehir idi.

Mersinliler polis müdahalesinden kaçarak çevredeki işyerlerine sığındı. Sivil polisler iş yerlerine girerek vatandaşları gözaltına aldı.

Bursa da dün gece uyumadı. Sokaklar Berkin ismi ile yankılandı. Bir anda ara sokaktan bir grup ellerinde kürek, çapa, tırmık ve taşla kalabalığa saldırdı.

Polis Berkin için eylem yapanlara saldıran gruba müdahale etmedi, dakikalarca izledi.

ulusalkanal.com.tr

O polise soruşturma açıldı! Gündem Bakan Müezzinoğlu, Eski Cumhurbaşkanı'na öyle bir laf etti ki! Gündem Berkin için sokakları dolduran yüzbinlere seslendi Gündem Berkin Elvan soruşturmasında yeni gelişme Gündem