Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 4 kişi hayatını kaybetti, 97 kişi yaralı

Sakarya'da bulunan bir havai fişek fabrikasında şiddetli patlama meydana geldi. Fabrika bir anda alevlere teslim oldu. Havai fişeklerin ardı ardına patlamaya devam etmesi nedeniyle yangına güçlü müdahale edildi. Havadan ve karadan yürütülen çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı. Olayda şu ana kadar, 4 kişi yaşamını yitirdi, 97 kişi de yaralandı. 45-50 işçiden ise haber alınamadı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Abone ol

Sakarya, öğle saatlerinde şiddetli bir patlamayla sarsıldı. Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Patlama sırasında içerde 150’den fazla çalışan bulunuyordu.

Deprem etkisi yaratan patlama, şehrin birçok noktası ve Düzce’den de duyuldu. İlk patlamanın ardından havai fişekler ardı ardına patlamaya başladı. Fabrika alevlere teslim oldu. Gökyüzü dumanla kaplandı.

Peş peşe yaşanan patlamaların şiddetiyle, fabrikaya ait binaların kapıları ve çatıları uçtu. Çevredeki binalarda hasarlar oluştu. Fabrika yakınındaki evlerde yaşayanlar büyük korku yaşadı. Sağlık, İçişleri, Aile ve Çalışma Bakanları bölgeye gitti.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Alevler, zaman zaman tekrarlanan patlamalar nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Fabrika enkaza dönüştü.

186 kişinin çalıştığı fabrikada, 4 kişi yaşamını yitirdi, 100’e yakın kişi yaralandı.

Sakarya Valiliği, patlama sırasında fabrikada 110 ton havai fişek bulunduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, olay sonrası havaya salınan kimyasallar konusunda uyardı.

Aynı fabrikada 2009 ve 2014 yıllarında da patlama meydana gelmişti.

BAKAN KOCA AÇIKLADI:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından açıklama yaptı. Olay yerinde olan Koca, 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Koca, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var."

TÜRK-İŞ'TEN MESAJ

Türk-İş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türk-İş'in yaptığı paylaşım şöyle:

"#Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayı büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başta çalışanlar ve aileleri olmak üzere bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, herhangi bir can kaybının yaşanmamasını temenni ediyoruz."

NAZİLE AKARSU OLAY YERİNDEN AKTARDI

Ulusal Kanal'da Gün Ortası programına telefon ile bağlanan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Muhabiri olay yerinden aktardı.

İzmir ve Zonguldak'ta FETÖ operasyonu: 2 subay tutuklandı Yurt Van Gölü'nde ölü sayısı 7'ye yükseldi Yurt Melek bebek toprağa verildi Yurt Manisa’da 139 kişi ev karantinasına alındı Yurt