Tekirdağ'da tren faciası: 24 ölü

Edirne- Halkalı seferini yapan yolcu treni Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında raydan çıktı, 5 vagon devrildi. 24 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralanan 318 kişiden 124'ünün tedavisi sürüyor. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturmada 6 kişi ifade verdi. Kimlik tespiti yapılan cenazeler ise yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

Abone ol

Türkiye yeni bir tren faciası ile sarsıldı.

Edirne- Halkalı seferini yapan yolcu treni Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında raydan çıktı. Kazada 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu trenin 5 vagonu devrildi.

Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde yaşanan kazaya ilk müdahele çevredeki ekipler ve vatandaşlar tarafından yapıldı.

Aşırı yağış nedeniyle bataklığa dönen araziye yardım güçlükle ualştırıldı. Çevredeki köylüler, yaralı vatandaşları traktörler yardımıyla şehre taşıdı.

Kazanın yaşandığı bölgedeki arama kurtarma çalışamları sabah saatleri itibariyle sona erdi. Geçici yayın yasağı getirilen kazayla ilgili bilgiler de sabah saatlerinden itibaren netlik kazandı.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ise eksikliklerin araştırıldığını söyledi. Kaza nedeni olarak "aşırı yağış menfez altındaki toprağı kaydırdğını" söyledi.

Yaralılar ile ilgili son durumu da Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıkladı. Kazadan sonra 318 kişinin hastanelere getirildiğini belirten Demircan, 194 kişinin ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini, 124 hastanın tedavisinin ise devam ettiğini belirtti.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada ise 6 kişi gözaltına alındı. Yol kısım şefi ve yol bakım görevlisi olan 4 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 2 Makinist ise savcılığa sevk edildi.

Savcılığa sevk edilen 2 makinistin ifadeleri de ortaya çıktı. Makinistler ifadelerinde, zeminle ilgili sorun olduğunu anlar anlamaz treni durdurmak için freni çektiklerini belirterek, “Sarsıntıyı hissettik ve frene bastık” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan kazada hayatını kaybeden vatandaşların yakınları teşhis için hastanelere koştu. Kimlik tespitlerinin ardından cenazeler, yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

ulusal.com.tr

Tekirdağ'dan son dakika haberi! "184 nolu telefondan bilgi alabilirler" Gündem KKTC'den başsağlığı mesajı Gündem Tekirdağ Çorlu'da tren devrildi! Yayın yasağı getirildi... Tren kazasından son bilgiler Gündem Yeşil kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi Gündem