Dink'ten emperyalizm dersi

Gladyo kurşunlarıyla öldürülen Hrant Dink hakkında çok şey yazıldı, söylendi. Ancak bir konuşması var ki, kamuoyundan özellikle gizleniyor, üzeri örtülüyor. Dink o konuşmada, emperyalizmin ezilen halklar üzerindeki kirli oyunlarına dikkat çekiyor ve önemli uyarılarda bulunuyordu. İşte Hrant Dink'in 15 Nisan 2006'da yaptığı o çok önemli uyarılar...

Abone ol

"Amerika bu. Gelir o kendi hesabını yapar, işine bakar, iş bittiğinde de çeker gider, ondan sonra da burada tekrar insanları kendi didişmesi içerisinde bırakır." Bu önemli uyarı, 19 Ocak 2007 tarihinde gladyonun suikastı sonucu aramızdan ayrılan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e ait.

Dink, 15 Nisan 2006'da Malatya İşadamları Derneği'nin etkinliğinde konuştu. Öldürülümesinden yaklaşık 8 ay önceydi.

Hrant Dink, emperyalizmin 20'nci yüzyılın başında Ermenilere yaptırdığı hataları, şimdi de Kürtlere de yaptıracağını söylüyordu.

Bu uyarıyı yaparken, "nasıl anlamasınız" der gibiydi. Hrant Dink'in bu konuşması, O'nu savunduğu iddia eden kesimler tarafından ısrarla gizlendi. Unutturulmaya çalışıldı. Ancak O'nun uyarıları hala güncelliğini koruyor.

ulusalkanal.com.tr

Pensilvanya'da panik Gündem Aziz Yıldırım'a şok teklif Gündem ''İnternetime Dokunma'' eylemine müdahale Gündem Konya Belediyelerinde yabancı dil hastalığı Gündem