PKK’nın Tunceli bombacısı öldürüldü

PKK'lı teröristlerin katlettiği Necmettin Yılmaz öğretmenin kanı yerde kalmadı. Saldırıyı düzenleyen "Seyit Rıza" kod adlı İskender Şahin adlı terörist, Tunceli'nin Başkalecik Köyü kırsalında etkisiz hale getirdi. Örgütün bombacısı olduğu belirlenen teröristin üzerinde çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Abone ol

16 Haziran'da teröristler tarafından katledilen Necmettin Yılmaz öğretmenin kanı yerde kalmadı. Saldırıyı düzenleyen o terörist öldürüldü.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, Başkalecik Köyü bölgesinde düzenledikleri operasyonda teröristlerle sıcak temas sağladı.

Çıkan çatışmada terör örgütüne 10 yıl önce katıldığı belirlenen "Seyit Rıza" kod adlı terörist İskender Şahin öldürüldü. Yapılan aramalarda, teröristin üzerinde bir kalaşnikof, 4 şarjör, 100 kalaşnikof fişeği, 2 el bombası, 2 telsiz kod çizelgesi, 2 sırt çantası, 2 palaska, 4 şarjör kütüklüğü ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öldürülen teröristin PKK'nın bombacısı olduğu, Tunceli-Pülümür ve Erzincan karayoluna el yapımı patlayıcı tuzakladığı, çok saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.

Terörist, 16 Haziran'da otomobiliyle memleketi Gümüşhane'ye giden sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ı da kaçırıp şehit etmişti.

Bu arada operasyonun yapıldığı Başkalecik Köyünün muhtarı ve eşi Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı.

ulusal.com.tr

Erdoğan 15 Temmuz şehidinin ikizini yanına koruma olarak aldı Gündem Darbecilerin güldüren yalanlarını deliller çürütüyor Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söyle Çocuk" şiirini okudu Gündem Habur Sınır Kapısı’nda giriş-çıkışlar durdu Gündem