Hekimler Bayramını Kutlamadı

Antalya Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği Ülkemizin İçinden Geçtiği Toplumsal Koşullara ve Sağlıkta Yıkım Politikalarına Dikkat Çekerek Tıp Bayramını Kutlamadı, Ölen Tıbbın Lokmasını Dağıttı

Abone ol

14 Mart 1919'da İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki yurtsever tıbbiyelilerin, 14 Mart 1827'de kurulan Tıbbiye'yi kutlama adı altında, İngiliz işgaline karşı bağımsızlık mücadelesini başlattıkları günün yıldönümü olan bugün doktorlar, sağlık çalışanları alanlardaydı. Hekimler tıp bayramını kutlamak için değil, 'Sağlıkta Dönüşüm' adı altında getirilen uygulamalarla, tıbbın ve sağlığın yok edilmesine tepki göstermek için alandaydı. Türkiye'nin yaşadığı şuan ki koşulların, Kurtuluş Savaşı koşullarıyla aynı olmasına dikkat çeken Hekimler, insanların gaz fişekleriyle hayatlarını kaybettiği ortamda kutlanacak bir bayramın olmadığını belirttiler. Açıklamanın ardından sağlık emekçileri, 6514 Sayılı Yasa ile ölen tıbbın lokmasını dağıttılar.

Bu Günü Kutlamanın Anlamı Kalmamıştır

Antalya'da sağlık emekçileri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi. Antalya Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasını Tabip Odası Başkanı Can Ertürk yaptı. İleri demokrasiyi yaşadığımız 2000'li yıllarda, insanların gaz fişekleri ile hayatlarını kaybetmeleri ortadayken, bu günü kutlamanın bir anlamanın kalmadığını kaydeden Ertürk, günümüzde yaşanılanların Kurtuluş Savaşı koşullarına benzediğini belirterek, "Ülkemizde çok şükür silahlı işgal yoktur. Ancak tüm doğal kaynaklarımız, sanayi kuruluşlarımız, madenlerimiz, bankalarımız, sağlık kuruluşlarımız yabancıların şirketlerine devredilmiştir. 1980'de sadece 78 olan yabancı şirket sayısı 37 bin 500'lere ulaşmıştır. Sağlık alanında da 300'den fazla yabancı şirket faaliyette olup nerede ise Türkçe Hastane ismi kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

AKP'nin Sağlıkta Dönüşüm'ü Tıbbı Öldürdü

Özellikle son 12 yılda AKP hükümetinin 'Sağlıkta Dönüşüm' adı altında yaptığı uygulamaların sonucunda, kutlanması gereken Tıp Bayramı'nın bayram olmaktan çıktığını belirten Ertürk, uygulamaların sağlığın ve Türk Tıbbı'nın sorunlar içinde boğulmasına ve ölümüne neden olduğunu kaydetti. Bu koşullara karşın mücadele vurgusu yapan Ertürk şöyle konuştu; "Türk Hekimleri olarak halkımızın hak ettiği sağlıklı yaşamı sağlamada, yılmadan çalışacak, yanlışların düzeltilmesi ve doğruya ulaşmada ışık olmaya devam edeceğiz."

Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastane Birliklerini Kınadı

Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastane Birlikleri'nin düzenlediği Sağlık Şöleni'ni bu haftaya denk getirmesine tepki gösteren Ertürk, içinde bulunduğumuz haftanın sağlık haftası olmadığını belirterek Müdürlüğü ve Birliği kınadı.

Özerklik Tehditlerine Karşı Birlik Beraberlik Vurgusu Yaptı

PKK ve BDP'den gelen özerklik tehditlerine de değinen Ertürk, durumu tehlikeli olarak niteledi ve birlik beraberliğin önemine vurgu yaparak, provokasyonlara fırsat verilmemesi konusunda da uyarıda bulundu. Türk Milletine düşen görevi de tanımlayan Ertürk Atatürk yolunu işaret etti. Ertürk; "Ülkemizin bir bölümünde 30 Mart seçimleri sonrası özerklik ilan edileceği yönünde naralar atılmaktadır. Bu çok tehlikeli bir gelişmedir. Tüm halkımız birlik, beraberlik içerisinde Atatürk'ün fikirleri doğrultusunda aydınlık geleceğimizi inşa etmek için hareket etmeliyiz. Provokasyonlara fırsat vermemeliyiz. 14 Mart 1919'da yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesini 2014'te daha da güçlendirerek gelecek nesillere ulaştırmamız en büyük görevimizdir" diye konuştu.

Lokma Dağıttılar

Hastaların ve hastane çalışanlarının da desteklediği açıklamanın ardından hekimler, 6514 Sayılı Yasa ile ölen tıbbın lokmasını döküp, dağıttılar.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: İbrahim Koçak

ulusalkanal.com.tr

Beyaz önlüklüler eyleme Sağlık 4+4+4 sonuçları vahim Sağlık 'Yandaş sendika istemiyoruz' Sağlık Sütle ilgili bildiklerinizi unutun! Sağlık