Cumhuriyet'te deprem

Hazreti Muhammed karikatürlerinin yayınlanması ile ilgili tartışma üzerine, Cumhuriyet Gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'in ardından kıdemli yazarı Işık Kansu ile de yollarını ayırdı. 37 yıllık Cumhuriyet yazarı, Charlie Hebdo yayınlarını eleştirmişti.

Abone ol

Charlie Hebdo yayınlarını eleştiren 37 yıllık Cumhuriyet Gazetesi yazarı işten kovuldu. 37 yıldır Cumhuriyet'te yazan Gazeteci Işık Kansu'nun yazılarına son verildi.

Işık Kansu, Charlie Hebdo yayınlarını eleştirmiş, 2 hafta önce yazılarına ara vermişti. Bu aranın ardından, Kansu'nun gazeteye gönderdiği yazı Cumartesi günü yayımlanmadı. Kansu pes etmedi, aynı yazıyı tekrar gazeteye gönderdi. Cumhuriyet yönetiminin yanıtı ise Kansu'yu kovmak oldu.

Cumhuriyet yönetiminin, Işık Kansu'ya kovulduğu bilgisini telefonla verdiği öğrenildi. Kansu'nun gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın insiyatifiyle işten çıkarıldığı belirtildi.

Işık Kansu’nun yazılarını yayınlamama kararının altında da Atalay’ın imzasının olduğu konuşuluyor.

Kısa bir süre önce de, Charlie Hebdo seçkisinde Hazreti Muhammed karikatürlerini yayınlamayan Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'in görevine son verilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Bülent Esinoğlu yazdı: Nefret bir kez türediğinde... Medya Charlie Hebdo yayınına ara verdi Medya Mehmet Bedri Gültekin yazdı: PKK ve seçim Medya Cumhuriyet'te artçı deprem Medya