Azerbaycan ordusu 28 yıl aradan sonra tekrar Laçin'de

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da işgalden kurtardığı topraklarını bir bir geri alıyor. Ermenistan'a verilen sürenin dolmasının ardından Azerbaycan Ordusu Laçin'e girdi. Laçin’de 28 yıl sonra Azerbaycan bayrağı dalgalandırıldı. Öte yandan Dağlık Karabağ’a kurulacak Türk-Rus Ortak Merkezi için çalışmalarda son aşamaya gelindi. Milli Savunma Bakanlığı, ortak merkezin yakın zamanda faaliyete başlayacağını duyurdu.

Abone ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Laçin’in kurtuluşu dolayısıyla halka seslendi. Aliyev, sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanıma girişiminde bulunan Fransa’ya sert tepki gösterdi.

Aliyev, Dağlık Karabağ’da kalıcı ateşkesin koruyucularının Türkiye ve Rusya olduğunu söyledi. “Bazı devletler bundan rahatsız oldu” diyerek Fransa’yı işaret etti. Aliyev, “Bölgede yeni bir gerçeklik yarattık. Herkes bu gerçeklikle barışacak." dedi.

İlham Aliyev, Fransa’nın, Ermenistan’ın bile tanımadığı sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyetini tanıma girişimine de tarihi sözlerle karşılık verdi. “Fransızlar çok istiyorlarsa versinler Marsilya'yı, Ermeniler orada kendilerine devlet kursun.” ifadelerini kullandı.

Aliyev, Azerbaycan'ın batı illeri ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında açılacak koridorun önemine de değindi. Nahçivan koridoru ile bölgede, Rusya, Azerbaycan, Türkiye, İran ve isterse Ermenistan arasında beşli yeni bir iş birliği platformu oluşturulabileceğini söyledi.

ulusal.com.tr

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki: ''Demokrasi sorunu haline gelmiştir" Gündem PKK Sincar ilçe merkezinden çıkarıldı Gündem İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 63 gözaltı Gündem Resmi Gazete'de yayımlandı: Kısa çalışma ödeneği 3 ay daha uzatıldı Gündem