'Türkiye'ye yapılacak doğalgaz indirimi için Gazprom'a talimat verildi'

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'ye yapılacak indirim için Gazprom'a belirli rakamlar üzerinde çalışma yapma talimatı verildiğini söyledi.

Abone ol

Gazetecilerin yapılacak indirim oranıyla ilgili sorularını yanıtlayan Novak, "Gazprom'a belirli rakamlar üzerinde BOTAŞ ile çalışma yapması için talimat verildi. Bu nedenle, şu anda bir rakamdan bahsedemiyorum. Anlaşma sağlandığında, indirim oranı açıklanır" dedi.

'TÜRK AKIMI'NIN 3. VE 4. KOLLARI İÇİN GÖRÜŞME YOK'

Öte yandan Novak, Türk Akımı projesinde 3. ve 4. kolların inşası konusunda herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi.

'DENİZ KISMI RUS ŞİRKETİNE, KARA KISMI TÜRK ŞİRKETİNE AİT'

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Novak, projenin birinci kolunun denizde kalan kısmını Rus şirketin inşa edeceğini, karadan geçen kısmı ise Türk şirketinin, muhtemelen BOTAŞ'ın inşa edeceğini bildirdi.

Novak, ikinci kolun inşası için ise ortak girişim kurulabileceğini ifade etti.

GAZPROM'DAN AÇIKLAMA

Bugün, 23. Dünya Enerji Kongresi'nin gerçekleştirildiği İstanbul'da Türk Akımı için Rusya ve Türkiye arasında, Rusya'dan Türkiye'ye Karadeniz'in altından iki hattın ve Türkiye sınırından komşu ülkelere bir kara transit hattının inşasını öngören bir hükümetlerarası anlaşma imzalandı.

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller konuya ilişkin olarak “Bugün imzalanan son derece önemli bu belgeyle Türk Akımı'nın yasal dayanağı oluşturulmuş oldu. Bu hükümetlerarası anlaşmanın bu kadar kısa bir sürede hazırlanmış olması her iki tarafın da projenin hızla uygulanmasına ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu durum, Türk Akımı boru hattı hem Türkiye'ye hem de Güney ve Güneydoğu Avrupa'ya yönelik gaz sevkiyatının güvenliğini artıracağından son derece doğal" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye ile Rusya arasında Türk Akımı projesi için anlaşma imzalandı Ekonomi Tek Gıda-İş Sendikası fabrikaya grev pankartı astı Ekonomi Çeyrek altın ne kadar? Ekonomi Ekonomi Bakanlığından 'Rusya ile ortak bildiri' açıklaması Ekonomi