YSK da alarma geçti

AKP erken seçimi gündeminde aldı, Yüksek Seçim Kurulu harekete geçti. Kurul seçim gündemli toplantısıyla çalışmalara başladı ve ilk kararını aldı.

Abone ol

Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu görüşmesinde ele alınan erken seçimi planı Yüksek Seçim Kurulu’nu da alarma geçirdi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, AKP seçimi 26 Nisan’a çekme kararı aldı. İl ve ilçe kongreleri için hazırlıklara başladı. İktidar partisinde ekonomik krizle karşılaşmadan seçime gidilmesi hesabı yapıldı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim gündemiyle toplanması bu iddiayı güçlendirdi. Kasım ya da Aralık ayında çalışmalarına başlaması öngörülen kurul seçime ilişkin ilk kararnı açıkladı.

Olağan takvime göre, 7 Haziran 2015 yapılması gereken genel seçimler için bir sandıkta oy kullanabilecek seçmen sayısını 360+20 olarak belirledi. YSK, yurtdışındaki seçmenin bulundukları ülkelerdeki oy kullanabilmeleri için de önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile toplantı yapacak.

Öte yandan YSK, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun kürsüden seçilen 10’u asıl 6’sı yedek 16 üyesine mazbatalarını yarın düzenlenecek törenle verecek.

ulusalkanal.com.tr

Gazimize büyük ayıp! Gündem Bir ülke daha “Türkiye'ye gitmeyin“ uyarısı yaptı? Gündem Yolda buldu yedi karaciğeri iflas etti! Gündem Meclis'te kritik hafta! Gündem