Son dakika haberleri... BM, Cemal Kaşıkçı raporunu açıkladı: Yargısız infaz

Birleşmiş Milletler Kaşıkçı Raporu'nu açıkladı. Raportör Agnes Callamard, açıkladığı raporda, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi Suudi Arabistan devletinin sorumlu olduğu yargısız bir infazdır" ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yayınlanan raporun ardından, Birleşmiş Milletler'in tavsiyelerini desteklediklerini söyledi.

Abone ol

Kaşıkçı Cinayeti ile ilgili 101 sayfalık rapor Birleşmiş Milletler tarafından açıklandı.

Raporda Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine çağrı yapıldı, cinayet "Suudi Arabistan'ın sorumlu olduğu yargısız bir infaz" olarak değerlendirildi.

Rapor ile ilgili açıklama Birleşmiş Milletler Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard tarafından yapıldı.

Kaşıkçı Raporu'nda Suudi Arabistan'ın Türk hükümetinden özür dilemesi gerektiği vurgulandı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi dahil, üst düzey yöneticilerin soruşturulması için mevcut kanıtlar olduğuna dikkat çekildi.

Raporda yer alan bir diğer kritik konu da Veliaht prense yaptırım talebi oldu. "Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yaptırımlar Veliaht Prens ve onun yurt dışındaki kişisel mal varlıklarını da kapsamalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterİ Guetteres'e de, cezai soruşturma yürütecek bir mekanizma kurulması çağrısında bulunuldu.

Kaşıkçı Raporu'na Ankara'dan olumlu tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "BM'nin Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasına, sorumlularının hesap vermesine yönelik tavsiyelerini kuvvetle destekliyoruz" diye konuştu.

ulusal.com.tr

Cem Küçük hakkında zorla getirme kararı Gündem Günler kala Anadolu Ajansı'ndan (AA) 23 Haziran İstanbul seçimi duyurusu Gündem Bana en yakın toplanma alanı nerede? e devlet yakın toplanma alanı sorgulama Gündem İsmail Küçükkaya açıkladı: FOX TV, The Marmara otele dava açıyor Gündem