Simit'e zam esnafı da mağdur etti

Simit fiyatlarına yapılan yüzde 40’lık zamma esnaflar da tepki gösterdi.

Abone ol

Gökhan Çelik

Susam fiyatında yaşanan yüzde 150’lik artış simite zammı da beraberinde getirdi. Başta küçük çaplı işletmeler olmak üzere çok sayıda simit satıcısı da zamlara, “bu kadar da olmaz” diyerek tepki gösterdi.

Beyoğlu’nda tezgahında simit satışı yaparak geçimini sağlayan İsmail K. rekor zamma, “Bu zam bizim satışlarımızı düşürdü. Bizler yağmurda, soğukta simit satarak geçimizi sağlıyoruz. Şimdi durum hal böyle iken yurttaşlar simit alamıyor. Vatandaş önceleri 1 lira 40 Kuruş verip simiti almak yerine aç kalmayı tercih ediyor. Zaten simit dar gelirlilerin tükettiği bir besin öğesi. Adam simite 1 lirayı çok görürken siz kalkıp buna 40 kuruş zam yapıyorsunuz, olur şey değil” diyerek tepki gösterdi.

“Hesap yapmak da zor”

Yüzde 40‘lık zammın çok olduğuna simit satıcısı İsmail K. şunları ifade etti.

Bu zam hem satışlarımızı düşürür. Vatandaş tezgaha gelince önce uzaktan fiyatını soruyor sonra yanaşıyor. Biz Beyoğlu’nda şimdilik simiti 1 liraya satmaya devam ediyoruz. Aksi halde kafamızda karışıyor. Şimdi sabah kahvaltı için tüm mesai arkadaşları için simit almak istiyor. Dolayısı ile parayı da toplu verince benim kafam karışıyor, yanlış hesap yapıyorum. Bu seferde adama ya fazla para ya da eksik para üstü veriyorum. Sonra her ikimizde bu durumda mağdur oluyor.

ulusalkanal.com.tr

Gerekçesini okuduğunuzda 'bu kadar da olmaz' diyeceksiniz Gündem AKP'den temas atağı Gündem AKP'den tiyatrolara, “Ahlak“ ayarı! Gündem Bahçeli anayasa bozgununa değindi Gündem