New York Times'dan çarpıcı başyazı

Amerika'nın en önemli gazetelerinden New York Times, Ayn El-Arap'ta yaşanan olaylarla ilgili Türkiye'ye yüklendi. Gazetenin "tehlikeli oyun" başlıklı başyazısında, "Eğer Türkiye Kobane'ye müdahale etmezse, Türkiye'deki Kürtlerin kızgınlığı artacaktır" ifdesi kullanılması dikkat çekti.

Abone ol

ABD, Türkiye'ye art arda heyetler gönderirken New York Times'da çarpıcı bir başyazı kaleme alındı. Makalede, Türkiye'nin PKK kontrolündeki Ayn El Arap'ı korumamasına tepki gösterildi.

New York Times, Ankara'nın PKK'yı zayıflatma ve Esad'ı devirme politikasını; Erdoğan'ın Obama'yı zorlayan bir güç denemei olarak değerlendirdi.

"Erdoğan Obama İle Güç Denemesi Yapıyor"

Güçlerini bir kenarda tutarak ve sözgelimi Kürt savaşçılarının Türkiye sınırından savaşmak için geçmelerine izin vermek gibi, her türlü yardımı redderek, sadece Kürtleri zayıflatmayı değil, ABD’yi nefret ettiği Esad’ın devrilmesi konusunda zorlamak için Obama ile güç denemesine girmektedir.

ABD'nin başını çektiği koalisyon ülkelerinin kafasının karışık olduğu vurgulanan yazısıda Obama'nın önceliğinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad olmadığı keydedildi. yazıda, "Türkiye sınırında bir tampon bölge kurulmadıkça, asker göndermeye yanaşmıyor" denildi.

NewYork Times, Tayyip Erdoğan'ın tutumunun bir NATO müttefikine yakışmadığını dile getirdi.

"NATO MÜTTEFİKİNE YAKIŞMIYOR"

Erdoğan'ın davranışlarının bir NATO müttefikine yakıştığı söylenemez. Erdoğan Kobani'yi savunmayı ve IŞİD'le mücadeleye ciddi biçimde katılmayı reddederse, vahşi bir terör örgütünün güçlenmesinin ve sınırında zehirli, uzun vadeli istikrarsızlık oluşmasının önünün açacak.

Yazı Türkiye'ye açık tehdit ile noktalandı.

"Kürtlerin Kızgınlığı Artacak"

Suriye’li Kürtlereyardım etme konusundaki çekingenliği Türkiye’de Kürt azınlığın öfkesine neden olmuştur. Erdoğan Kobani’yi savunmakla, Irak’ta olduğu gibi özerklik amacıyla sınır bölgesinde fiili kontrol sağlayan Suriyeli Kürtleri güçlendirmekten korkmaktadır. Eğer Kobani düşerse, Kürtlerin kızgınlığı artacaktır.

ulusalkanal.com.tr

Hakan Fidan'ın Güvenlik Zirvesi'ne neden katılmadığı ortaya çıktı Gündem Mardin'de olaylar çıktı! 1 kişi öldü, 6 yaralı Gündem Sokağa çıkma yasağı kararı ile ilgili yeni gelişme Gündem Bahçeli'den sert çıkış: Çok açık uyarıyorum... Gündem