Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Amerika'da. Birleşmiş Milletler 72. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'a giden Erdoğan, Amerikan Başkanı Trump tarafından verilecek davete katılacak. Cumhurbaşkanı ayrıca ziyaret kapsamında Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile de görüşecek

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kuruluna katılmak üzere özel uçak "CAN" ile Türkiye saatiyle 22'de Amerika'nın New York şehrine ulaştı.

Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Havaalanı'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğu heyet karşıladı.

Erdoğan'a New York ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı'nın Amerika temasları, 22 Eylül'e kadar sürecek.

BM 72. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'a giden Erdoğan, bugün kurula hitap edecek.

Erdoğan'ın, akşam saatlerinde de Amerikan Başkanı Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılması öngörülüyor.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile de görüşecek.

Öte yandan otele girişinde makam aracından inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kendisini bekleyen Türklerin yanına gitti.

Türklerle selamlaşan Erdoğan daha sonra konaklayacağı otele geçti. Bu arada Amerika polisi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otelin bulunduğu sokak da trafiğe kapatıldı. Erdoğan, hakkında dava açılan korumalarını Amerika'ya götürmedi.

Erdoğan, Yeni Türkevi Binası'nın temel atma törenine de katılacak.

ulusal.com.tr

Bağdat yönetimine çağrı: Kerkük’ü işgal eden peşmergeler zorla çıkarılmalı Gündem Askeri okullar açılsın! Nöbet mücadelesinde 1 yıl geride kaldı Gündem Kadir Topbaş: Önlemlerimizi aldık Gündem Bakan Sarıeroğlu'ndan 'taşeron' açıklaması Gündem