Zarrab'ın parasıyla kaçak okul diktiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının yönettikleri vakıflar ve derneklerle eğitim alanındaki faaliyetlerini hızlandırdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının yönettikleri vakıflar ve derneklerle eğitim alanındaki faaliyetlerini hızlandırdı.

Yönetimde ve Üyeleri arasında AKP li siyasetçi ve AKP ye yakın işadamlarının eşlerinin bulunduğu Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’ni (TOGEM­DER) Gaziosmanpaşa'da Rıza Sarraf'ın parasal yardımıyla imara aykırı özel okul yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yengesi Saadet Gülbaran'ın başkanı olduğu Toplumsal Gelişim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (TOGEM-DER) Gaziosmanpaşa'da belediye arazisine yaptırdığı Özel Eğitim Anaokulunun imarsız bir şekilde bir şekilde yapıldığı ve okulun finansmanını Rıza Zarrab'ın karşıladığı belirtildi.

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi'nde 3534 ada, 5 parsel'deki 691 metrekarelik arazi üzerinde 2001 ve 2005 yıllarında 3. Asliye Hukuk mahkemesinin 2 tane tedbir kararı olmasına rağmen Gaziosmanpaşa Belediyesi 2013 senesinde araziyi TOGEM DER e tahsis etti. Arazi eğitim tesisi imarlı olmasına rağmen TOGEM DEr Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin katkıları ve 17 -25 Aralık operasyonunda tutuklanan Rıza Zarrap'ın finansmanı ile özel ana okulu inşaaetti ve 2014 eğitim yılında faalyete başladı.

Okulun girişine" hayırsever işadamı Rıza Sarraf tarafından yaptırılmış ve eğitime kazandırılmıştır" levhası asıldı okul bahçe duvarlarında ise Gaziosmanpaşa Belediyesinin amblemleri bulunuyor

2005 yılında Emine Erdoğan'ın desteği ve öncülüğünde açılan TOGEM DER in başkanlığını Emine Erdoğan'ın kardeşi Hasan Gülbaran'ın eşi Saadet Gülbaran yapıyor. Yönetim Kurulunda ise Avrupa Kolejleri Okulları sahibi Pelin Emiroğlu, İşadamı Hüsnü Güreli'nin eşi borsacı Asuman Güreli, Eski Devlet bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Nilser bağış, Eski TFF başkanı Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan, TFF eski Başkanı ve Acıbadem Hastanelerin sahibi Mehmet Ali Aydınlar'ın eşi Hatice Seher Aydınlar bulunuyor.Bu arada derneğin internet sitesinde destek verenler kısmında, Ethem Sancal, Esra Albayrak, Erdoğan Demirören, Bülent Azaklı, Dilek Sabancı, Reyhan Kalyoncu, MUSİAD, Sümeyye Erdoğan gibi isimler yer alıyor.

Gaziosmanpaşa CHP İlçe Başkanı Mehmet Polat okulun yapımını imara aykırı ve kaçak olduğu gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığına suç duyurusunda bulundu.

Polat Yaptığı açıklamada "normalde ilköğretim tesisi olarak belirlenen araziye özel eğitim alanı yapıldı. Ayrıca Özel Anaokulunun tabelasında da son zamanlarda yolsuzluklarla gündeme gelen Rıza Zarrab tarafından yapıldığı yazıyor. Arsa belediyeye ait bir arazi. TOGEM'in inşa ettiği okul arazisi hazine tarafından Gaziosmanpaşa belediyesine satılamaz ve devredilemez şartı ile verilmişti. Bu inşaatın yapılabilmesi için imar planı tadilatı gerekli, ancak imar komisyonuna plan değişikliğine ilişkin herhangi bir başvuru gelmedi. Hizmete açılan okulun belediyeden alınmış bir imar ruhsatı yok. TOGEM'in okulu özel bir okul. Böyle bir okulun inşası için plan tadilatı yapılarak arazinin planda özel okul alanına alınması gerekirdi. Binanın imar planına ve fonksiyonuna aykırı bir şekilde yapılmış kaçak bir binadır. Söz konusu derneğin yöneticilerine baktığımızda neden kimsenin itiraz etmediği anlaşılır. dedi.

Derya Derviş

Aydınlık

Hangi general Yatağan'a nöbete gidiyor? Gündem 'Akil İnsan'dan çarpıcı açıklama Gündem Dikkat! 6 ilde elektrik kesintisi Gündem '6 Ok'a İşçi Partisi sahip çıkıyor' Gündem