Başbakan Yıldırım: Faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek

Başbakan Binali Yıldırım, 23 il için hazırlana yatırım destek paketini açıkladı. Paket özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesine yapılacak yatırımlar açısından önemli düzenlemeler içeriyor. Düzenlemeyle bu bölgelere yapılacak olan yatırımlarda ücretsiz danışmanlık hizmeti, yer tahsisi, sıfır faizli yatırım kredisi gibi ayrıcalıklardan faydalanılacak.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı'na katıldı. Yıldırım 23 il için hazırlanan yatırım destek paketini açıkladı.

Ekonomik kriz sürecinde yatırımların sürdürülmesini amaçlayan yeni düzenlemelerle;

YATIRIM DESTEK PAKETİ

- Yatırım yapanlara ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek.

- Yatırım için yer tahsis edilecek.

- Uygun arsa yoksa hazine arazisi verilecek.

- Yatırım için sıfır faizli yatırım kredisi verilecek.

- İlk yıl geri ödemesiz 4 yıl vade ile faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek.

- Yatırımlarda yerli kaynak kullananlar 10 yıl, ithal kaynak kullananlar 6 yıl vadeyle kredi kullanacak.

Pakette, yatırımlarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine taşımak isteyen yatırımcılar için de özel düzenlemeler yer alıyor. Eğer işletmeci, yatırımını doğuya taşımak isterse lojistik destek verilecek. Bu yatırımlarda çağrı ve veri merkezlerinde, öncelikle müsait kamu binaları kullanılabilecek. İletişim altyapısı devlet tarafından yapılacak. İşletmede çalışacak personelin eğitilmesi için kişi başına 2 bin 500 lira destek verilecek. Veri merkezlerinde de kullanılan elektriğin yüzde 30'nu devlet karşılayacak.

Peki desteklerden nasıl faydalanılacak? Bunun için illerdeki yatırım destek ofisleri ve kalkınma ajansları görevlendirildi. Projeler bu ofislere verilecek. Projelerin incelenmesinden sonra hangi destekten nasıl faydalanılacağı belirlenecek.

Başbakan Binali Yıldırım, yatırımcıların programa ilişkin düzeylerini anlamak için ön taleplerin alındığını, 23 il için başvuru sayısının bin 200 olduğunu belirtti.

Yatırımların 13 milyarlık bölümü üretim ve imalat teşviki. 6 milyar civarındaki bir yatırım da hizmet sektörüne yapılıyor.

ulusalkanal.com.tr

En fazla kaybettiren yatırım fonları Ekonomi Yatırım fonu istatistikleri Ekonomi Tapu ve Kadasro'nun 2016-2017 Değerlendirme Çalıştayı Ekonomi Edirne Ticaret Borsası Ekonomi