Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş: Tarihi bir hatırlatma vatandaşlık görevimizdir

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, sosyal medya hesabından yaptığı önemli açıklamada "Tarihi bir hatırlatma vatandaşlık görevimizdir" dedi. İşte Karataş'ın paylaşımları

Abone ol

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, sosyal medya hesabından önemli paylaşımlar yaptı.

Karataş, şunları ifade etti:

"Tarihi bir hatırlatma vatandaşlık görevimizdir

1. Ağustos 2019 ayından itibaren #Türkiye ve #ABD arasında #Suriye'nin Kuzeyinde #Fırat'ın Doğusunda sürdürülen Güvenli Bölge çalışmaları kapsamında #Türk Savaş Uçakları bugün ikinci kez devriye görevi uçtu.

2. #MSB tarafından Türk savaş uçaklarının #DoğalKararlılıkHarekatı #OperationInherantResolve kapsamında uçuş yaptığı açıklandı. Nedir bu harekat 2014 yılından itibaren #ABD liderliğinde #Irak ve #Suriye'de #IŞİD #DAEŞ #ISIS #ISIL karşı yürütülen harekata verilen isimdir.

3. Halen #ABD liderliğinde yürütülen #IŞİD #DAEŞ karşıtı koalisyonda başından itibaren rakamlar zaman zaman değişmekle beraber irili ufaklı 81 ülke bulunmaktadır

4. #ABDDışişleriBakanlığı'nın #USDepartmentOfState #TheGlobalCoalitionToDefeatISIS #IŞİD’i Yenmek İçin Küresel Koalisyon sayfasında #IŞİD #DAEŞ #ISIS ile ilgili tüm bilgileri ve ayrıntıları bulabilirsiniz.

5. Şimdi soruyorum, #Türkiye olarak halihazır durumda biz #Fırat'ın Doğusunda Güvenli Bölge/Tampon Bölge oluşturmak için #IŞİD'a karşı mı mücadele veriyoruz? Yoksa #PKK #KCK #PYD #YPG'ye karşı mı mücadele veriyoruz?

6. Hemen cevaplıyalım #ABD'nin terör örgütü olarak tanımadığı "Kara Gücüm" dediği #PKK türevi #PYD #YPG'ye karşı mücadele veriyoruz. Yani #Suriye'nin Kuzeyinde #Fırat'ın Doğusunda hedefimiz %99.9 yok olan #IŞİD #DAEŞ #ISIS değil.

7. Buradan #MSB ve yetkililere sesleniyorum. Eğer sade bir vatandaş olarak hislerim ve tecrübelerim beni yanıltmıyorsa #DoğalKararlılıkTatbikatı adı altında ve içerisinde karada veya havada görev yapmak yanlış bir uygulamadır, hedef şaşırtmadır ve oyalamadır.

8. Bizim hedefimiz #ABD'nin oyalama ve sahtekarlıklarına göz yummak değil, #Türkiye'nin güvenliği için daha önce #DAEŞ'a karşı icra edilen #FıratKalkanı ve #PKK'ya karşı icra edilen #ZeytinDalıHarekatı gibi #Fırat'ın Doğusunda da #PKK'ya karşı bir harekat olmalıdır.

9. #Türkiye'nin açıklamaya çalıştığım gibi #Fırat'ın Doğusunda #ABD ile bu yol haritası içerisinde yürümesi mümkün değildir. Bütün bu oyunun ve oyalamaların #PKK'ya zaman kazandırmak için olduğu bilinmekte ve görülmektedir.

10. #Türkiye'nin #ABD ile yürütülen bu yanlış politikalardan bir an önce sabırlı ve soğukkanlı bir şekilde sıyrılması inancını taşıyorum. #PKK'ya karşı #Suriye'de yürütülen #ABD'nin olmadığı harekatın adının da daha önce üzerinde anlaştığımız #KızılcıkSopası olmasını öneriyorum."

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri! Yargıtay'dan FETÖ ile mücadeleye ilişkin açıklama Gündem MSB duyurdu! İki F-16, iki saat Fırat'ın doğusunda uçtu Gündem Thomas Cook yöneticilerine soruşturma Gündem AK Parti İstanbul'da Salih Çağdaş, Melih Ecertaş, Habil Yazıcı ve Sedat Ecin görevden alındı Gündem