Karakol saldırısında PKK izleri

İstanbul Sultanbeyli'de 1 polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği belirlendi. Bomba yüklü aracı kullanan saldırganın PKK üyesi olduğu tespit edildi. Saldırganın bağlantılarını araştıran Emniyet, saldırıları PKK'nın gerçekleştirdiği üzerinde duruyor.

Abone ol

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla saldıran teröristin kimliği belli oldu.

Bomba yüklü aracı emniyetrin duvarına süren intihar bombacısının 1990 doğumlu Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı Ayhan Gükçe olduğu tespit edildi.

Saldırganın bağlantıları üzerinden yola çıkan polis bütün oklar PKK'yı çevirdi. Resmi olarak bir açıkama yapılmadı ama ancak emniyet kaynakları 3'ü polis 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı PKK'nın yaptığını belirtiyor.

Olay yeri inceleme ekiplerine yönelik düzenenlenen 2. saldırıyı yapanlardan biri de kameralar tarafından kaydedildi. Bir teröristin polise ateş açtığı an fotoğraflara böyle yansıdı. Sarı bir tişört, yelek ve şort giyen teröristin uzun namlulu bir silahla kurşun yağdırdığı görülüyor.

Bir vatandaş tarafından çekilen bu video ise bir teröristin apartman boşluğuna saklandığı, saklandığı yerden çıkarak polisin üzerine kurşun yağdırdığı görülüyor.

İntihar saldırısı sonrasında gerçekleşen 2'inci saldırıda ölü olarak ele geçirilen iki teröristin kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

Fikret Otyam'ın vasiyeti yerine getirilecek Gündem Tayyip Erdoğan, Şehit Beyazıt Çeken'in törenine katılacak Gündem 'Almanlar bunu gerçekten istiyor mu?' Gündem Emniyette atama Gündem