Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Hava sahamızı ihlal edenler özür dilesin

Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle Rusya ile Türkiye arasında "özür polemiği" yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, “Türkiye’den hala özür bekliyoruz” dedi. Erdoğan ise “Özür dilemesi gereken bir taraf varsa o biz değiliz. Hava sahamızı ihlal edenler" yanıtını verdi. "Özür dilememiz gerekmez" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Ama üzüntülerimizi belirttik" ifadelerini kullandı

Abone ol

Türkiye ile Rusya arasında, uçak düşürme olayının ardından özür polemiği yaşandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuyu, kendisine 'güven mektubu' sunacak 15 ülkenin büyükelçileri ile görüşmesinde gündeme getirdi. “Ankara'dan da bu konuda henüz anlaşılır bir açıklama duymadık" diyen Putin, "Bizden özür dilenmedi” ifadelerini kullandı.

Putin'in "özür beklentisine" Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yanıt verdi. CNN International’a konuşan Erdoğan çağrıyı, "Özür dilemeyeceğiz. Özür dilemesi gereken bir taraf varsa o biz değiliz. Hava sahamızı ihlal edenler özür dilesin” sözleriyle yanıtladı.

France 24 kanalına da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i aradığını ancak telefonuna yanıt alamadığını söyledi.

Özür tartışmasıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuştu. "Haklı olduğumuz bir durumda özür dilememiz gerekmez" diyen Çavuşoğlu, "Ama üzüntü duyduğumuzu dün telefonda da söyledik. Bugünde birkaç defa hepimizi üzen dedik. Üzüntülerimizi belirttik" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

İsmail Hakkı Pekin: Erdoğan'ın açıkladığı plan Amerika'nın koridor planıdır Gündem Devlet Bahçeli'den 'destek' açıklaması Gündem İran'dan uçak tepkisi: Büyük bir hata Gündem "Türkiye ile bütün ulaşıma son veriyoruz" Gündem