Tartışmalı seçime ''Yürütmeyi Durdurma'' kararı

Eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından başkanvekilini belirlemek için yapılan seçim için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı geldi. Gerekçe olarak da gizli oylama kuralına uyulmadığı ve kuranın kapalı bir torbada yapılmaması gösterildi.

Abone ol

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediyesi Başkanvekili seçimleri için yürütmeyi durdurma karar verdi.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen eski CHP’li Serdar Aksoy’un yerine yapılan başkanvekilliği seçiminde 4 turda eşitlik bozulamamıştı.

CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile başkanvekili seçilmesinin ardından AK Partili rakip aday Aydın Pehlivan, konuyu mahkemeye taşıyarak seçimin iptalini istemişti.

Pehlivan, yasa gereği oylamanın açık ve şeffaf kutuda değil kapalı torbada yapılması şartının ihlal edilmesini gerekçe göstererek seçimin kura kısmının ''yürütmesinin durdurulması'' talebinde bulunmuştu.

Talep üzerine Menemen Belediyesi seçim gününe ilişkin tutanak, zarf, oy pusulaları ve kamera kayıtları İzmir 2. İdare Mahkemesi’ne iletti.

Delilleri değerlendiren İzmir 2. İdare Mahkemesi Heyeti, kura çekiminin torba yerine şeffaf bir fanusta toplarla yapılması sebebiyle gizli oylama kuralına uyulmadığı ve kuranın kapalı bir torbada yapılmaması sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Kararın ardından başvurucuların isteği kabul edilirse önce yürütmeyi durdurma daha sonra da iptale ilişkin kesin karar alınacak. Kararla birlikte seçimin kuraya ilişkin kısmı yenilenecek.

İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 60,5 azaldı Yurt Alanya tropikal meyve ambarına dönüşüyor Yurt Tarım Bakanlığı'ndan 'trans yağ' açıklaması Yurt Samsun'da doktora bıçaklı saldırı girişimi Yurt