Merkez dövizi frenledi

Dolarda fren patladı, Merkez Bankası kesenin ağzını açtı. Merkez Bankası, Dolar'daki tansiyonu düşürmek için günlük döviz satım ihalesini 40 milyon Dolar'a yükseltti. Bu hamlenin ardından 2, 26 seviyesine kadar tırmanan Dolar şimdilik 2,25 bandına geriledi.

Abone ol

Merkez Bankası, Dolar kurundaki hızlı artışı frenlemek için piyasaya "Döviz hamlesi" yaptı. Dolar'ın son 7 ayın rekorunu kırarak 2,26 seviyesini görmesinin ardından Merkez Bankası günlük döviz satım ihalesini 40 milyon Dolar'a yükseltti.

Amerikan Merkez Bankası Fed'in aylık tahvil alımını 15 milyar Dolar'a düşüren kararının ardından dolar kuru tırmanışa geçmiş ve 2,26 seviyesini aşmıştı. Dolar'a paralel olarak Euro da 2,88 seviyesini gördü. Döviz kurundaki yukarı yönlü seyir, piyasaları tedirgin etti.

Dövizdeki tansiyonu düşürmek isteyen Merkez Bankası ise 29 Eylül'den itibaren ünlük döviz satım ihalesini 40 milyon Dolar'a yükselteceğini açıkladı. Merkez Bankası'nın hamlesiyle Dolar 2,25'e Euro da 2,87 seviyesine geriledi.

Piyasaları döviz hamlesiyle rahatlatmak isteyen Merkez Bankası rezervlerinde ise belirgin bir erime dikkat çekti. Normal sermaye akışları ile borç ödemelerini karşılayamayan Merkez Bankası'nın rezervleri 12 Eylül ile 19 Eylül tarihleri arasındaki 1 haftalık dönemde 439 milyon dolar azaldı. Bankanın elinde 132 milyar 582 milyon dolar rezerv kaldı.

ulusalkanal.com.tr

Komisyon 2. kez Soma madeninde! Ekonomi Somalı maden işçisi Sefa Köken sorunun kaynağına indi Ekonomi İşte iş güvenliği eylem planı Ekonomi 'Orhaneli Santrali babanızın değil, Türk Milleti’nin malıdır' Ekonomi