Metal işçileri fabrikaları eylem ve sloganlarla inletiyor...

Metal işçileri fabrikaları eylem ve sloganlarla inletiyor... Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki görüşmelerde yaşanan uyuşmazlık sonucu başlayan eylemler, dün akşam iş çıkışı da devam etti. Servislere binmeme eylemi yapan binlerce işçi, fabrika önlerinde açıklama yaptı...

Abone ol

Türkiye “Metal Fırtına’nın etkisine girecek. 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmelerde adım adım greve gidiliyor.

Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki görüşmeler uyuşmazlık zaptının tutulmasıyla farklı bir noktaya taşındı. Türk Metal Sendikası eylem kararı aldı, işçiler kararı hayata geçirdi.

Önce fazla mesaiye çıkmadı metal işçisi. Ardından çatal kaşık sesleriyle inledi fabrikalar. Şimdi de akşam mesai bitiminde servislere binmedi işçiler.

Ege Bölgesi Serbest Bölgesi, İzmir’in organize sanayilerinden slogan sesleri yükseldi.

CMS, Delphi, Ege Endüstri, Ege Fren, Nemak Reno Mais'e bağlı 11 fabrikada çalışan 8 bini aşkın işçi eylem yaptı, taleplerini açıkladı.

CMS Jant İşyeri Baştemsilcisi Güven Karadağ, “şimdiye kadar hep işverenler kazandı ama bu sözleşme bizim şafağımız olacak” diyerek işçinin kararlılığını özetledi.

Eylemdeki işçilere Vatan Partisi destek verdi. Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, Türk Metal Sendikası İzmir Temsilcisi Mürsel Öcal’ı ziyaret etti.

İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Talat Özdemir de görüşmeden Vatan Partisi’nin 7/24 metal işçisinin emrinde olduğunu vurguladı.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Türk bankaları 2018’de piyasa erişimini sürdürecek Ekonomi Borsa günü yükselişle tamamladı Ekonomi Türk-İş bütün taşeron işçilerine kadro istiyor Ekonomi Tüketici hakem heyetleri yeniden yapılandırılıyor Ekonomi