Türk askeri İdlib'e girdi! Ruslardan açık destek

Türk askeri İdlib'e girdi ve Moskova'dan peş peşe destek açıklamaları geldi. Biri siyasi, diğeri askeri strateji uzmanı olan iki önemli Rus uzman aynı gün içinde benzer açıklamalar yaptı. İki uzman da Türkiye'nin ABD'ye karşı desteklenmesi gerektiğini vurguladı

Abone ol

Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin eski üyesi ülkenin en önemli siyasi uzmanlarından biri olanı Yevgeni Tarlo, ABD’nin Türkiye’nin bağımsız politikalarından rahatsız olduğunu belirterek, ABD’nin bölgede Kürdistan projesinin de Türkiye’yi hedef aldığını söyledi.

Tarlo'nun bu açıklamayı Rus Devlet Televizyonu 1'inci kanalında yapması dikkat çekti.

Tarlo şu ifadeleri kullandı:

Batı’nın Rusya ve Türkiye’ye yönelik politikaları Moskova ve Ankara’yı birleştirdi. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde Amerikan izi vardı. Amerika’nın her zaman böyle olaylarda doğrudan bir bağlantısı bulunmakta. Erdoğan’a karşı protesto eylemleri, Ukrayna’daki benzer Meydan gösterileri, ekonomik yaptırımlar ve başka baskılar bekleniyor.

Diğer açıkalama Rusya Stratejik Konjöktür Merkezi Başkanı, askeri uzman İvan Konovalov'dan geldi. Konovalov, Batı’nın Türkiye'de tekrar darbe girişiminde bulunacağını iddia etti ve "Türkiye, bölgenin en ağır operasyonu olan İdlib'i üzerine aldı" ifadelerini ekledi.

Bu açıklama da Rus askeri televizyon kanalı Zvezda'da yer aldı.

Konovalov şunları belirtti:

Öncelikle S-400 gibi bir silaha sahip olan bir ülke, bulunduğu bölgenin güçlü ülkesi olacak. Bölgede en güçlü ülke olmaya çalışan Türkiye için bu önemli. Uçak krizinin ve ilişkilerimizin kötüleştiği günleri hatırlayalım. Moskova’nın, özellikle Rusya dışişleri ve savunma bakanlıklarının çok başarılı politikaları sayesinde Türkiye sadece strateji partnerimiz olmadı. Aynı zamanda Türkiye, İdlip gibi en ağır bölgenin operasyonunu üzerine aldı.

ulusal.com.tr

İdlib'de çatışmasızlık bölgesi Gündem Trafik magandaları bu kez İstanbul Bayrampaşa'da iş başındaydı Gündem Ordu'daki cinayet zanlısı tutuklandı Gündem Ziya Pir NATO-PA üst komite başkan yardımcısı oldu Gündem