Bakanın makam aracına ödenen kira bedeli dudak uçuklattı

Bakanın makam aracına ödenen kira bedeli dudak uçuklattı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı makam aracı kiralama bedeli, sadece 4 yılda 904 bin liraya ulaştı.

Abone ol

Astarı yüzünden pahalı çıktı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun makam aracının kirası için tam 904 bin Lira ödendi.

Çarpıcı rakam Sayıştay raporu ile oraya çıktı. Ağustos 2014 tarihli ‘Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2013 Yılı Denetim Raporu’nda, bakanlığın makam araç kiralamasına ilişkin özel bir bölüm yer aldı.

Rapora göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı makam aracı kiralama bedeli, Mart ayında yapılan ihaleyle 4 yılda 904 bin TL’ye ulaştı. Kiralanan araç modeli Mercedes S 500 L. 904 bin lira kira bedeli ödenen aracın sıfır fiyatı ise 887 bin lira.

Durum böyle olunca Sayıştay, Bakanlığı uyardı. “Makamlar için alınabilecek aracın satın alma bedelinin üstünde bir rakama kiralama yapmışsınız” tespitinde bulundu. Orman Bakanlığı ise Sayıştay’a, “Bazı hususlar dikkatten kaçmış.” yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da 28 adrese operasyon: 12 kişi gözaltında Gündem Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı TSK'yı suçladı Gündem Kabine yeniden Ak Saray'da Gündem Acı haberi Vali'den öğrendi Gündem