TSK'nın operasyonları açılım taraftarlarını rahatsız etti! PKK'ya karşı operasyonları kötülüyorlar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'deki PKK karargahlarını vurması ve teröre karşı yurt içindeki operasyonlar açılım taraftarlarını rahatsız etti. HDP, Cemaat ve Batı basını Ankara'nın PKK'ya darbe indiremesini "Türkiye savaşa giriyor" başlığıyla çarpıtmaya çalıştı. Aynı çevrelerin hep bir ağızdan Kürt sorununda 90'lara geri dönüyoruz" demesi de dikkat çekti.

Abone ol

PKK'ya ağır darbeler indiren hava operasyonları açılım sürecinin sonunu getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sürecin bittiğini ilan etti.

Bu durum açılımı bugüne kadar arkasında duran kesimleri rahatsız etti. İlk olarak HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan Kandil operasyonları için "vatan savunması değil Saray savunması" sözleri geldi. Demirtaş, BBC'ye verdiği mülakatta operasyonların HDP'nin oylarını düşürmek için yapıldığını ileri sürdü.

İddialar açılımı savunan basının da bugünkü gündemiydi. Cumhuriyet gazetesi PKK'ya yönelik operasyonları "Türkiye savaşa giriyor" diyerek eleştirdi. Zaman, Taraf gibi Cemaat basını da HDP'nin kapatılmasına karşı çıktı. Dikkat çeken bir nokta da üç gazetenin de Eski DEP milletvekillerinin 1994'te Meclis önünde gözaltına alınırkenki fotoğraflarını kullanması ve "Kürt sorununda 90'lı yıllara geri dönülüyor" ifadesini kullanmasıydı.

Öte yandan TSK'nın Kandil operasyonu Batı basının da hedef tahtasında. Ankara'nın Kandil operasyonları için "Amerike'nın Oradoğu'daki en büyük hatası" yorumunu yapan Independant yazarı Cockburn, operasyonların HDP'yi hedef aldığını ileri sürdü. Times da Türkiye'nin PKK'yı vurmasını delilik olarak değerlendirdi ve Erdoğan'a geri adım at çağrısında bulundu. Gazete Öcalan'a atfettiği açılımınsa bu delilikle sökülüp atıldığı tespitini yaptı.

ulusalkanal.com.tr

MHP'nin koalisyon için şartıydı! Son nokta konuldu Gündem İstanbul'da patlayıcılarla yakalandılar Gündem Demirtaş Ceyhun anıldı Gündem Erdoğan: Çin ile ilişkimiz stratejik Gündem