ABD Senatosu 2,2 trilyon dolarlık "teşvik paketini" onayladı

ABD Senatosu 2,2 trilyon dolarlık "teşvik paketini" onayladı. Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında tartışmaların sonucunda oylanan tasarı, 96 senatörün tamamının desteğini gördü. ABD tarihinin en büyük ekonomik yardım paketi olan 880 sayfalık tasarı Temsilciler Meclisi’nde oylandıktan sonra ABD Başkanı Trump'a gönderilecek.

Abone ol

İki kez Senato’ya gelen ve Demokratların red oylarıyla kabul edilmeyen Trump’ın koronavirüs teşvik paketi bu kez senatodan geçti. Günlerdir senatoda gerginliğe neden olan 2,2 trilyon dolarlık ekonomik paket, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerinin 96’sının da oyunu aldı.

Tasarıda, Kovid-19 ile mücadele kapsamında sağlık merkezleri ve huzurevlerinin ihtiyaç duyduğu maske, solunum cihazları ve kişisel koruyucu ekipmanların tedarik edilmesi öngörülüyor. 880 sayfalık tasarıda ekonomik zarara uğrayan küçük işletmeler ve gelir kaybı yaşayan Amerikan vatandaşlarına kredi imkanı ve doğrudan ödeme yapılması da planlanıyor.

Tasarıda ayrıca büyük ölçekli firmalara işçi çıkarmaması, çalışanların özlük haklarında geriye gitmemesi veya üretimlerini başka ülkelere kaydırmaması için 500 milyar dolarlık kaynak sağlanması da yer aldı.

880 sayfalık tasarı Amerikan tarihinin en büyük yardım paketi özelliğini taşıyor. ABD Başkanı Donald Trump, 2 trilyon dolarlık teşvik paketinin Kongre’den onaylanmasının ardından hemen imzalayacağını açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin da teşvik paketiyle ekonomiyi 3 ay ayakta tutmayı amaçladıklarını belirtti.

ulusal.com.tr

Trump: New York'u zorlu haftalar bekliyor Dünya İngiltere'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 465 oldu Dünya Kanada’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 33’e yükseldi Dünya Salgın nedeniyle New York'ta bazı sokaklar trafiğe kapatılacak Dünya