O polislere örgüt soruşturması açıldı

Başbakan Erdoğan ve AKP cephesinden art arda gelen "paralel devlet" ve "örgüt" açıklamalarının ardından ilk soruşturma başlatıldı. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten polislere örgüt soruşturması açıldı.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın art arda yaptığı örgüt açıklamalarının ardından Fethullahçıları hedef alan ilk soruşturmanın düğmesine basıldı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten ve dinleme yapan polislere "örgüt" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturmayı yürüten TMK 10'uncu maddesiyle görevli Savcı İsmail Uçar'ın 17 bin sayfalık telefon dinleme kayıtlarını incelettiği öğrenildi. Emniyet personeline yöneltilen delil karartma ve delil uydurma suçlamaları da dosyada yer aldı.

Fiziki ve teknik takip bilgilerinin yer aldığı Mali Suçlar ve Organize Suçlar Şubelerine ait bilgisayarların özel bir yazılımla formatlandığının saptandığı iddia edildi. Bilgisayarlardaki bazı dosyaların tamamen silindiği, bilgisayarlarının log kayıtları incelenerek hangi bilgisayara kim tarafından girildiğinin tespit edildiği öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında ilk operasyonu yapan Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve Mali Suçlar Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında olduğ uçok sayıda polisin ifadesi alınacak.

ulusalkanal.com.tr

CHP siyasi yaşamı boyunca böyle mektup görmedi! Gündem Prof. Dr. Alemdaroğlu korkuttu Gündem TSK neyi gizliyor? Gündem Rasim Ozan Kütahyalı neden Ulusal Kanal yayınına katıldı? Gündem