Gülen'in iadesi ile ilgili flaş açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'den Gülen'in iadesine ilişkin ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Adalet BakanıBekir Bozdağ ve beraberindeki heyet, ABD'de FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini yetkililerle görüşecek. ABD'ye seyahati öncesinde açıklamalarda bulunan Bozdağ, " İstiyoruz ki Türkiye ve ABD arasındaki ilişki bir terörist yüzünden olumsuz noktaya gelmesin. " dedi.

Bakan Bozdağ şunları söyledi;

Gülen'in iadesini görüşeceğiz. Daha önce ABD'deki makamlara 4 ayrı yargı dosyası gönderdik. Geçici tutuklama talebimizi ilettik. Türkiye'nin hassasiyetlerini birinci ağızdan ABD'ye aktarma fırsatı bulacağız. Gelinen noktayı değerlendireceğiz.

Türkiye'de bu kadar büyük suçlara karışmış birisi ABD'de yaşıyor. Oradan terör örgütünü yönetmeye devam ediyor. Türkiye olarak bir terör örgütünün dost ABD'de yaşayan biri tarafından yönetilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Umarım ki faydalı bir ziyaret olur.Biz de bundan sonra karşılıklı yakın çalışmayı sürdüreceğiz. Aramızdaki anlaşmanın gereklerine uygun bir karar verilir umarız.

"TERÖRİST YÜZÜNDEN..."

Anlaşmada tarafların yükümlülükleri gayet net. Anlaşma amasız fakatsız yerine getirilmeli. İstiyoruz ki Türkiye ve ABD arasındaki ilişki bir terörist yüzünden olumsuz noktaya gelmesin.

'GEÇİCİ TUTUKLAMA TALEBİNİ YİNELEYECEĞİZ'

Fethullah Gülen'in terör örgütünü hala yönetmesi ve başka ülkeye kaçmaması için geçici tutuklanmasını talep ettik. Aramızdaki anlaşma gereği bu tedbirin yerine getirmeleri gerekiyor. Bu talebimizi yineleyeceğiz.

Bu kez de bir sonuç alınamazsa Türkiye'nin tavrı ne olacak?

ABD'de Fethullah Gülen'nin yaşıyor olması, Türk halkının ABD'ye bakışını olumsuz etkiliyor. Bu durum büyük rahatsızlık yaratıyor. Bunun bu şekilde devam etmesi veya iade sürecinin zamana yayılması elbette Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkileyecektir.

ulusalkanal.com.tr

Bingöl'de patlama: 1 asker şehit, 1 asker yaralı Gündem İran, darbe gecesi sınırda 'bir şey' beklemiş Gündem Ankara merkezli 'kozmik oda' operasyonu: Çok sayıda gözaltı var Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kara operasyonu dahil tüm imkanlarımızı kullanırız Gündem