NASA: Mars’ta artık domates ve biber üretebileceğiz

Diğer gezegenlere yapılacak yolculukta en büyük sıkıntılardan biri de gıda. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ise bu sorunu aşmış gözüküyor. NASA Mars’ta sebze yetiştirebileceklerini açıkladı. Peki nasıl?

Abone ol

Uzun uzay yolculuklarının en büyük sıkıntılarından biri mürettebatın beslenmesi. Çünkü fazla gıda mekiğe hem mali yük hem de tehlike getiriyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ise gıda problemini çözdüğünü açıkladı.

NASA’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Mars’ta domates, biber yetiştirilebilecek. Yetiştirme işlemi 20 metrekare hacmine sahip “bitki yetiştirme parçası”nda yapılacak.

Parçadaki led ışıkları, bitkilerin ihtiyaç duyduğu ışık şiddetini ayarlayacak. Bitkiler Dünya Atmosfer Basıncı’nın yaklaşık çeyreği kadar bir basınç altında büyüyecek.

Bitkilerin su ve oksijen kaynakları da ilk başta bir depodan temin edilecek. İlerleyen zamanlarda ise bitkilerin ürettiği hava ve su filtre edilerek geri dönüşüm sağlanacak.

ulusalkanal.com.tr

Suriye'de ateşkes başlıyor! Dünya Sri Lankalılar polo oyunlarında at yerine Tuk-Tuk kullanıyor Dünya PYD Rudaw'ın Ayn El Arap'ta çalışma yapmasını yasakladı Dünya "Soykırım" önergesi geri çekildi Dünya