Yunanistan'a kötü haber geldi

Ekonomik sorunlardan çıkış yolları arayan Yunanistan'a bir kötü haber de kredi kuruluşu Standart & Poors'tan geldi. Kuruluş, borçların sürdürülemez olduğunu gerekçe göstererek Yunanistan'nın kredi notunu düşürdü.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu "negatif"te bıraktı.

Yapılan açıklamada, Yunanistan 'ın "B-" seviyesindeki kredi notunun, borçlanmanın "sürdürülemez" hale geleceği gerekçesiyle "CCC+"ya çekildiği bildirildi.

Raporda, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kapsamlı bir ekonomik reform programı veya ek finansman olmadan kurtulamayacağı belirtildi.

Kredi kuruluşu raporunda ayrıca, Yunanistan'nın ekonomik büyümesinde yüksek derecede belirsizlik olduğunu vurguladı.

Yunan ekonomisinin geleceği ile ilgili de tahminde bulunan kuruluş, müzakerenin sonuca ulaşmaması durumunda durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

S&P, Yunanistan'ın kredi notunu 29 Ocak'ta "negatif" izlemeye alırken, 6 Şubat'ta "B"den "B-"ye düşürmüştü.

Fitch, 28 Mart tarihinde Yunanistan'ın kredi notunu "B"den "CCC"ye indirirken; Moody's ise ülkenin "Caa1" seviyesindeki kredi notunu 6 Şubat'tan bu yana "negatif" izlemede tutuyor.

ulusalkanal.com.tr

Mario Draghi protesto edildi! Dünya Onlar da "Soykırım" dedi! Dünya Avrupa Parlementosu'nda Türkiye için kritik oturum başladı Dünya Danimarka Papa'ya uymadı! Dünya